Районното в Поморие вече е с нов облик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:44 / 29.05.2013
3190
Обновените арестни помещения и модернизирания фасаден облик на сградата на Районно управление "Полиция" - Поморие бяха представени днес на нарочна тържествена церемония с участието на Областния управител на Бургас област - Константин Гребенаров, кмета на Община - Поморие - Иван Алексиев, районния прокурор Емануил Манев и Началниците на Районните управления в Бургас - град.

Лентата на арестантските помещения, изградени по европейски изисквания и стандарт прерязаха Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Милен Димитров и Началникът на крайморското управление - главен инспектор Атанас Чапаров. С тържествени думи към присъстващите се обърна кмета на Община Поморие, който благодари на полицейските служители за отличната работа, като декларира безрезервната подкрепа на местната власт и в следващи начинания, важни за полицейската дейност.

Комисар Милен Димитров поздрави гостите с тържествения повод, като изрично наблегна на факта, че при обновяването на арестните помещения е търсена точността на детайла. Новите арести са съобразени с изискванията на Европейския съюз за поносими човешки условия за пребиваване на задържаните, като са оборудвани с подово отопление, автоматични прозорци, здрави врати и видео наблюдение, т.е. обезопасяването им е направено така, че задържаните да не могат да се самонаранят. Директорът на ОДМВР - Бургас благодари на изпълнителят, реализирал проекта за обновените арестни помещения - Михаил Спасов, който е и изпълнител на ремонтните действия за арестите в РУП - Царево, които предстои да бъдат финализирани до дни и на ремонта на новата сграда на РУП - Приморско, за което бе удостоен с почетен плакет преди седмица.

За освещаване на новите арестни помещения и фасадата на сградата на Районно управление "Полиция" - Поморие, отец Нено от храм "Света Богородица" - Поморие извърши тържествен водосвет, като с китка здравец благослови присъстващите, молейки се за благоденствие и безинцидентно ползване на обновената придобивка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).