Разкриха забравено убийство: Баща поръчал на зет си убийството на сина си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
11:31 / 07.09.2011
8890
Вследствие на полицейските действия, предприети от служители на сектор "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас са разкрити извършителите на убийството на 33 годишния С.Х. от с. Дъбник, общ. Поморие. Първоначално данните за изчезването на С.Х. датират от 21. 01.2007 година, когато е образувано досъдебно производство по чл. 142 от НК (отвличане).

Работата по досъдебното производство не е спирала през годините, като на 04.09.т.г. в гориста местност, разположена на около 7 км. североизточно от с. Сини рид, общ. Руен в посока с. Булаир, обл. Варна, е открит трупа на мъж в напреднал стадий на разложение.

В резултат на процесуално-следствените действия, предприети от служители на сектор "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас, на същата дата са задържани : 29 год. Н.Х. и 62 год. И.Х., и двамата от с. Дъбник, общ. Поморие, заподозрени в извършеното престъпление.

На 05.09.т.г. е извършена аутопсия на трупа, при която по безспорен начин е установено, че принадлежи на изчезналия през 2007 година С.Х.

Констатирано, че преди четири години 62 годишния И.Х. поръчал на зет си Н.Х. убийството на сина си - С.Х. Двамата замислили и организирали извеждането на 33 годишния дъбничанин до въпросната местност под иманярски предтекст / за копаене на могила, в която се намирали ценни исторически предмети/. Н.Х. отвел С.Х. в гората на предварително избраното място, като му поръчал да започне с разкопките. След като дупката била изкопана, на С.Х. е нанесен удар с метална бухалка по главата, след което тялото му е затрупано с множество камъни.

Н.Х. и И.Х. са привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 116, ал.1 / убийство/, като им е наложена мярка "задържане под стража за срок от 72 часа" и са приведени в следствения арест. В следобедните часове на днешния ден предстои гледането на мерките им за неотклнение от състав на Окръжен съд - Бургас. Работата по случая продължава от служители на сектор "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас.

Виж коментарите (9)

Още по темата (2):
07.09.2011 Оставиха в ареста обвинените в убийство баща и зет
07.09.2011 Гледат мерките за неотклонение на зетя и бащата, поръчал убйството на сина
си
Още новини от Регионални новини:
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).