Скандал заради платените чадъри и шезлонги на плажа в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:46 / 15.06.2015
2823
Мощен скандал се разрази заради платените чадъри и шезлонги на плажа в Несебър по Нова тв. Причината е, че концесионерът Ваня Илиева е сложила 30 лв. цена на услугата, задръствайки цялата зона пред хотелите с чадъри и шезлонги, които гостите им трябва да плащат допълнително.

"Никога повече няма да дойдем тук, как е възможно да сме гости на хотела, а да нямаме достъп до плажната зона", заявиха чужденци, които в момента летуват в тази част на Несебър в хотели на първа линия.

Собствениците на хотелите обвиниха концесионера, че не е оставил свободна зона за клиентите им и че затрудняват и без това много трудния сезон. И е подредил чадърите и шезлонгите чак до самата вода, а свободната зона е на голямо разстояние от хотелите и не е на първа линия. Те изразиха съмнение дали догодина тези хотели изобщо ще работят.

Илиева се оправда с високата такса на концесията от 400 000 лева за сезона и персонала, който трябва да поддържа, както и с това, че хотелиерите биха могли да включат таксата на плажните съоръжения в цената на хотелската стая. Хотелиерите остро протестират срещу това, защото трудно намират клиенти дори и на сегашните занижени цени на стаите.

Те призоваха министър Николина Ангелкова моментално да се намеси, за да се регулират отношенията между хотелиери и концесионери на плажните ивици. И изразиха готовност сами да стопанисват плажовете.


Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).