Тарикатът, който иска по 20 лева "такса стол", си намери майстора! Ще скъсат от проверки ресторанта му в Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (29)
01:11 / 10.08.2017
16327
Лично премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на туризма Николина Ангелкова да назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, за което Burgas24.bg съобщи по-рано днес.

Припомняме, че недоволни посетителите сигнализираха, че заведението ги е таксувало с касова бележка, защото са били оставени незаети столове на заетата маса. Така за четири празни стола клиентите трябвало да заплатят 80 лева.

На място експерти от Министерството на туризма ще направят цялостна инспекция за работата на заведението. Сигнализирана е и Комисията за защита на потребителите (КЗП), която също реагира светкавично.

"Във връзка с публикувана в социалните медии информация, че ресторантьор в Созопол начислява по 20 лв. на стол при резервация Комисията за защита на потребителите извърши незабавна проверка в обекта. Установено беше, че потребителите не са заплатили изисканата такса.

Подобни опити за накърняване на потребителските права не могат да бъдат поощрявани. Напомняме случая от миналата година, когато ресторант в Стара Загора изискваше от клиентите си да заплащат такса от минимум 20 лв. в случай, че детето им играе в заведението - нарушение, за което търговецът бе санкциониран
", припомнят от КЗП.

Виж коментарите (29)

Още по темата (4):
11.08.2017 Заведението с "такса стол": Най-известната маса по Черноморието е резервирана и предплатена до края на сезона, благодарим на зложелателите!
10.08.2017 Ангелкова: Такса "празен стол“ е абсолютно недопустима, такива "иновации“ вредят на българския туризъм
10.08.2017 От ресторанта с такса "свободен стол" в обяснителен режим: Беше единичен случай, клиентите бяха агресивни
09.08.2017 Наглостта на тези ресторантьори ще ви разбие! Клиенти платиха 80 лева "такса свободен стол" в Созопол
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).