Задава ли се краят на алкохолния туризъм в Слънчев бряг?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
11:28 / 03.09.2017
7501
Курортът "Слънчев бряг" придоби евтина слава, благодарение и на алкохолните туристически турове, които се провеждат там. В края на настоящия туристически сезон тази практика все още се практикува, но в далеч по-лицеприятна форма, съобщава "Нова телевизия". 

Групите чуждестранни туристи вече обикалят заведенията почти под строй. Използват туровете не толкова, за да се напият, колкото за да се забавляват и да се запознават с нови хора. Организаторите следят развеселените участници да не привличат излишно внимание и да не изостават от групата. 

"Въобще не е шумно за нас. В сравнение с Румъния, тук е перфектно", споделят чужденци с малко дете. На друго мнение са българските летуващи - майка обяснява, че е в курорта само за разходка, тъй като не е подходящ за деца. 

В края на сезона баровете искат да задържат клиентите си. "Посрещаме ги с уелкъм дринк, започват да си поръчват и става купонът. Не мисля, че това пречи на който и да е турист", коментира барман. 

Вицепремиерът Валери Симеонов се закани, че това е последното лято на бар кроловете. Сред представителите на туристическия бранш има напрежение и неяснота какво ще бъде бъдещето на следващия сезон.

Виж коментарите (7)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).