Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ивайло Дражев остава в ареста
Автор: Екип Burgas24.bg 17:32 / 07.06.2010Коментари (0)2683
© BulPhoto
Ивайло Дражев остава с мярка "задържане под стража", постанови на следобедното си заседание състав на Бургаския окръжен съд. Предвид представените медицински документи за различни заболявания в периода от 3 май до 25 май включително и новите такива от след 25 май до 6 юни издадени от лекари от Пловдив, Първомай, Асеновград и Бургас за хипертонични кризи на Дражев, гастрит и други съдът постанови, че Дражев не е изпълнил лекарските нареждания за домашно лечение и спазване на диети, а е пътувал из страната.

Според съдебния състав посочените заболявания не са възпрепятствали Дражев да се яви в съда. Съдът прие като неоснователни здравните искания на подсъдимия изтъкнатите причини от семеен характер за промяна на мярката му в парична гаранция. Съдът се позова и на две писма от МВР, че в посоченият период са издирвали Дражев, но той не бил открит и за това постанови мярката му "задържане под стража" да остане в сила. По време на заседанието следобед трябваше да бъде изслушана комплексната авто-техническа експертиза. Още в началото обаче Дражев и защитата му поискаха това да не се стане днес и поискаха да се направи справка в Районния съд в Ихтиман, че вещото лице доц. д-р Станислав Кръстев в момента е подсъдим по дело за употреба на алкохол и според тях това противоречи той да се яви като вещо лице според наредбата за вещите лица.

Пред съдебния състав д-р Кръстев заяви, че не е осъждан и потвърди, че има такова дело, което е на първа инстанция, но е едва в началото . на искането за отлагане на експертизата се противопостави и прокурорът Станимир Христов, като по думите му явяването на вещото лице Кърстев не противоречи на законовите изисквания и няма законови пречки той да е вещо лице. Съдът отхвърли като неоснователно искането на Дражев и защитата му като постанови да се направи исканата справка по телефона.

Спорове в залата имаше и по експертизата дали тя е повторна или допълнителна както са я озаглавили вещите лица. След уточняването на въпроса започна и същинското изслушване на експертите. Според тях ударът по време на катастрофата за която Дражев е подсъдим е бил челен, кос и ексцентричен. Автомобилът "Волво" в който е бил Дражев" се блъска с "Мерцедес" при което след ударът ударът "Волвото" се завърта на ъгъл 87 градуса от първоначалната посока обратно на часовниковата стрелка и застава почти перпендикулярно на посоката в която се е движил.

Според експертите тялото на водача в автомобила "Волво" при сблъсъка полита напред и на дясно и след отварянето на въздушната възглавница не би имал наранявания на главатоа. Според експертите, при ударът ако е имало човек отдясно на водача във "Волвото" и той е бил с колан също е щял да политне напред и на дясно, но поради силата на удара коланът може да се скъса и е възможно счупване на предното стъкло. По време на разпита на вещите лица Дражев и защитата имаха многобройно въпроси, с преповтарянето на различни от тях , което накара на няколко пъти съдията по делото Веселка Узунова да им направи забележка да задават въпроси по същество и да ги формулират правилно. В 16.00 заседанието бе прекъснато и беше дадена почивка, защото се оказа, че Дражев трябва да присъства на мярка по друго дело в Районния съд в Бургас.

След продължаването на днешното заседание за катастрофата трябва да бъдат изслушани и лекарите - вещите лица, които да кажат какви са били нараняванията на Ивайло Дражев при катастрофата. Делото за катастрофата по която Ивайло Дражев е подсъдим ще продължи и в сряда включително, когато ще бъде изслушана и тройната авто-техническа експертиза, по която Дражев е подсъдим стана през 1998 година на пътя Бургас - Созопол до Атия. При инцидента загина мъж, а по- късно и млада жена която бе в кома. Делото се гледа от съда повече от десет години, като започваше отначало три пъти по различни причини. Настоящото дело продължава вече шеста година.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 44
07.04.2011 »
28.03.2011 »
28.02.2011 »
21.11.2010 »
12.10.2010 »
06.10.2010 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: