Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
17-годишни ступали Манол и бандата му, унизеният ултрас си го изкара на полицаите
Автор: Екип Burgas24.bg 17:05 / 21.11.2016Коментари (0)13686
© Burgas24.bg
Манол Петров, който е обвинен в нападение и гавра с бургаски полицаи, е бил провокиран от група тийнейджъри на възраст 17-18 години. Това стана ясно по време на днешното заседание на Бургаския Районен съд, което приключи преди минути, предаде репортер на Burgas24.bg.

Младежите купонясвали в дискотека "Астория", където възникнал конфликт с бандата на ултраса. Понеже последните отнесли няколко шамара, Манол не се стърпял и излял гнева си върху полицаите, повикани да внесат ред.

Припомняме, че процесът срещу Манол Петров и Янко Крушков трябваше да тръгне още на 9-и ноември, но тогава побойникът се опита да направи всички на маймуни, обявявайки, че не е получил копие от обвинителния акт в законовия срок. Днес ултрасът отново демонстрира неуважение към Темида, мляскайки дъвка в лицето на съдия Светлин Иванов.

По време на днешното заседание бяха разпитани няколко свидетели, основният от които Павел Сотиров - младши инспектор в Първо РУП-Бургас. Той разказа, че на 22-и октомври с колегите му се отзовали на сигнал за сбиване пред дискотека "Астория. Когато пристигнали, пред самото заведение вече нямало нищо, но на 15-тина метра млад мъж крещял и отправял ругатни. Впоследствие е установено, че това е Янко Крушков, който бил с кръв по лицето. В себе си нямал лична карта, но веднага се легитимирал.

На въпрос какво се е случило, мъжът отказал да съдейства, заявил само, че не е жена и не възнамерява да подава жалба, след това добавил, че бирата не е алкохол. През цялото време говорел несвързано, канел се да се запише да тренира ММА, за да "ги изкърти след два месеца". Крушков бил по къс ръкав, обяснил, че якето му е в дискотеката. Инспектор Павел Сотиров го придружил вътре, след което цялата компания излязла от заведението, отказвайки да отговори на многобройните молби на полицаите, да обяснят какво точно се е случило. Последен се показал Манол, който бил много пиян и отказвал да си тръгне.

"Вие тръгвайте, аз ще го изчакам тоя с раираната риза и ще му е*а майката", повтарял ултрасът. След като чули, че отправя заплахи към неизвестно лице, служителите на реда не могли да останат безучастни и за пореден път го приканили да се прибира. Манол обаче се сопнал, че ще остане на плочките и те нищо не можели да му кажат.

Тогава инспектор Сотиров поискал личната му карта, за да установи самоличността му.

Петров отказал да я даде и се заял - защо от всички хора на улицата, искат точно неговите документи. По думите на свидетеля, през цялото време се държал предизвикателно и арогантно. Полицаят му издал устно разпореждане да даде документ за самоличност, но вместо да се подчини, той се отправил в посока към Стария съд. Тогава инспектор Сотиров го догонил и за пореден път го подканил да се подчини на полицейското разпореждане. Тогава Манол вперил предизвикателен поглед в полицая, доближил се на сантиметри от лицето му и започнал да го блъска с тялото си. Павел Сотиров се опитал да се защити, хващайки побойника за ръката, при което той започнал да пищи, че върху него се упражнява полицейско насилие. Интересното обаче е, че го заболяла другата ръка, а не тази, която била хваната.

Напрежението ескалирало. Манол бил предупреден, че ако не изпълни разпореждането, ще бъде арестуван. В този момент се появили и приятелите му, които подвиквали - "остави го тоя, давай да си тръгваме". "Отнасяха се с нас като с някакви нищожества, а не като с представители на органите на реда", каза днес инспектор Сотиров пред съда. Изведнъж цялата банда наобиколила полицая, аверите му извадили два телефона и започнали да снимат. По думите на свидетеля, в този момент Манол се почувствал като звезда.

"Окуражен от приятелите си, той се помисли за герой и започна а се държи още по-арогантно с мен. Видях, че двама човека снимат с включени светкавици. Всички му подвикваха", обясни инспектор Сотиров. В това време Янко Крушков го хващал през кръста и го дърпал назад, за да може ултраса да се отскубне и да избяга. След като видял, че изпуска ситуацията от контрол и може да бъде нападнат от цялата група, полицаят вика подкрепление. До минута и половина на място пристигат още двама колеги, с чиято помощ Манол и Янко били арестувани. Петров продължил да се съпротивлява, опитвал се да се отскубне, не искал да влиза в патрулката и се наложило да бъде вкаран от двама полицаи.

Манол Петров продължи с арогантното си поведение и днес в съда. За разлика от приятеля си Янко Крушков, който очевидно си е взел поука и се е разкаял, ултрасът гледаше предизвикателно както свидетелите по делото, така и присъстващите журналисти.




Още по темата: общо новини по темата: 24
15.08.2018 »
13.08.2018 »
07.07.2017 »
06.07.2017 »
01.05.2017 »
09.02.2017 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: