Първанов за Сидеров: Малко му беше това, което снощи му се случи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
17:28 / 26.10.2015
1285
Лидерът на АБВ и президент на България Георги Първанов подкрепя идеята за промяна в Конституцията, която да даде право за сваляне на имунитета на народните представители в определени случаи, но смята, че такова решение не трябва да се взема под емоционалния натиск на случаи като снощния инцидент с лидера на Атака Волен Сидеров.

Георги Първанов припомни, че неведнъж е заявявал подкрепата си за отпадане както на депутатския, така и на президентския имунитет, но не би искал причината за такава стъпка да е скандалното поведение на Волен Сидеров, съобщава Дарик.

"Този човек на какво основание влиза посред нощите, безпокои студентите и преподавателите. Малко му беше това, което снощи му се случи. Казвам ви го като гражданин. Аз съм за това да отпадне имунитетът, разбира се, когато става дума за позиции на депутата, на политика, не би трябвало да отиваме до крайности, защото ще има и злоупотреба. Но когато става дума за такива престъпления, защото тези неща, които се случват пред очите ни, не могат да бъдат характеризирани по друг начин освен като престъпления към обществения ред, то тогава за какъв имунитет става дума", каза Първанов.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).