Заварили Лиляна с окървавен нож в ръка, после пробола и себе си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:35 / 04.06.2022
967
Майката и вуйчото на 30-годишната Лиляна Халкалиева, която наръга десет пъти 8-годишната си дъщеричка Вилияна, я заварили с окървавен нож в ръката, след като дотърчали от жестоките писъци на малкото момиченце, научи "България Днес". Халкалиева вече е в съзнание, след като се прободе в корема със същия нож, с който е пронизала собствена си дъщеря няколко пъти.

Жената бе оперирана по спешност и оцеля, но детето й нямаше същия късмет и почина. Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на майката за умишлено убийство на рождена дъщеря, което предвижда доживотен затвор или такъв без право на замяна.

Кървавата драма се разигра рано сутринта в пловдивското село навръх 1 юни - Деня на детето. Лиляна Халкалиева облича дъщеричката си с рокля заради празника. Цялото село се готви да празнува. Нещата рязко се променят и разследващите смятат, че майката е нападнала с нож 8-годишната си дъщеря Вилияна и я наръгва на десетина места по тялото. Писъците на детето привличат вниманието на майката на Лиляна и вуйчото, които живеят в същата къща. Те се втурват да помагат на кървящото дете, а през това време пред погледите им Лиляна се наръгва в корема. Веднага е извикана линейка. За съжаление, малката Вилияна издъхнала в болницата.

На този етап все още не е изяснен мотивът за кошмарното деяние. Разследващите полицаи предполагат, че вследствие на стрес жената е отключила психическо разстройство. Но какво точно - ще покажат предстоящите експертизи.

До този момент Лиляна не е давала никакви знаци за проблеми. Била в добри отношения с близките си, грижила се добре за дъщеричката си. Не живеела с бащата на момиченцето, но двамата родители се разбирали.

Макар че не работела никъде, Лиляна не е имала финансови проблеми и тя и детето й не били лишени от нищо. Кметът на с. Желязна Валентина Узунова каза пред вестника, че познава семейството от много години и са страшно добри и спокойни хора.

"Втрещена съм от случилото се! Нямам представа какво е станало и провокирало този ужас" - казва Узунова.

Хората в малкото село са съкрушени от скръб. Те не могат да повярват, че повече няма да чуват смеха на малката Вилияна на улицата.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели и експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемата е задържана за срок до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата с оглед внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Лиляна.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
05.07.2022 Решиха за майката, която уби детето си в Желязно
28.06.2022 Майката, която уби 8-годишната си дъщеричка, влиза в психиатрия
04.06.2022 Говори съседка на младата жена от трагедията в Пловдивско
03.06.2022 Задържаха младата жена, обвинена в убийството на 8-годишната си дъщеря
02.06.2022 Тежки дни очакват майката, убила детето си по особено жесток начин
02.06.2022 Разследват версия за психичен проблем на младата жена, убила дъщеричката
си
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).