Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Блокове в "Меден рудник“ не искат нова улица да минава край домовете им
Автор: Екип Burgas24.bg 11:04 / 01.08.2018Коментари (5)4229
Пред последните десетина години в Община Бургас постоянно постъпват жалби от най-новата жилищна зона в к-с "Меден рудник", така нареченият Районен център. Навремето там бяха построени множество жилищни кооперации със стотици апартаменти в тях, без да бъде осигурен никакъв достъп до тях.

Жителите на Районен център са преобладаващо млади семейства, които с основание искат нормална инфраструктура. Затова Община Бургас започна да провежда последователна политика за разрешаването на този наболял проблем. Процесът започна с провеждането на необходимите градоустройствени и тежки отчуждителни процедури за придобиване на терените, отредени за изграждане на улици и тротоари. Общината съдейства и вложи средства при доизграждане на подземната техническа инфраструктура и през последните няколко години вече инвестира ресурс в проектирането и същинското изграждане на пътна мрежа в зоната.

Преди няколко дни жители на два блока - №187 и №188, входираха подписка, с която заявяват нежеланието си част от нова улица да преминава край домовете. Това се случва в момент, когато за този проект има осигурено финансиране и поетапното му изпълнение е стартирало. Преди година от същите тези сгради постъпи жалба, че от построяването им до днес живеещите там  газят в кал и прах. Вносителите на настоящата подписка са отказали предложената от териториалния директор на комплекса среща. Заради категоричния протест на жителите на двата блока за изграждане на улица, Община Бургас обмисля пренасочването на средствата към други благоустройствени дейности в града. Цялостната реализация на проекта ще бъде замразена, до постигане на консенсус между жителите на "Меден рудник".

В момента теренът, през който трябваше да мине частта от новата улица, се използва основно за паркиране на автомобили. В проекта Община Бургас беше предвидила алтернативни паркоместа, изграждането на осветление и тротоари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.08.2018 г.
0
 
 
Хем не живеете в този район,хем коментирате!На мястото,което е определено да се направи улица в момента,играе роля на паркинг!А,на този паркинг паркират служители и клиенти на банкат "райфайзен" ,която е в блок 187,клиенти на денонощната аптека, клиенти на заведене "киш " което е в 188бл.,клиенти на детския център в сградата на пощата,клиенти на спорниия център.Живущитите от 187 и 188 бл. паркират по тротоарите и в паркингите на съседни блокове. Та като направят "пътя" който е 100 метрова отсечка сруваща 30хил.а от общината ще обявят стойноста и в 5 пъти повече, за да присвоят фондови пари!Къде ще паркирате когато дойдете до аптеката,или да теглите пари от АТМ-а,или да завете детето до детския кът?Много знаете иначе,докато не ви засегне лично!
Aнонимен
на 01.08.2018 г.
0
 
 
Пълни глупости не живеят само те на тази улица както плащат те данък така плащам и аз и не искам да вървя по кал затова мисля че общината не трябва да взима под внимание мнението на два блока и да ощетява останалите ние не сме виновни че господата са свикнали цял живот да газят във кал аз съм против да се спира проекта .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: