Бойко Борисов откри новата пречиствателна станция на Меден Рудник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:45 / 10.03.2010
3483
Пречиствателната станция за отпадни води на комплекс "Меден рудник" бе открита официално от премиера Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова, предаде репортер на Burgas24.bg. Те пристигнаха специално за официалното тържество. В Бургас пристигна и заместник министърът на екологията и бивш заместник кмет по екология в община Бургас Ивелина Василева, по време на чиято работа бургаската общинска администрация спечели проекта.

Съоръжението е финансирано изцяло със средства по европейската програма ИСПА. Общата му стойност е 6 милиона и 600 хиляди евро, от които 4 млн и 800 хиляди евро от ЕС и 1.7 млн евро от държавния бюджет.

Модерната пречиствателна станция за отпадни води в най-големият бургаски комплекс Меден рудник е разположена в изходната зона на комплекса до пътя за село Твърдица. Съоръжението ще изпълнява ролята на пясъчен филтър и може да поеме целия обем отпадни води на комплекса. Капацитетът на филтъра ще бъде 413 л/сек.

По думите на министър председателя Бойко Борисов това съоръжение е от изключително важно значение за Бургас, защото ще реши проблемите на цял един комплекс, и на един град, който развива туризъм и риболов.

Досега 90 хилядният комплекс на Бургас се обслужваше от пречиствателна станция, изградена през далечната 1977 година. Същата бе модернизирана през 1986 година.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).