Бургас ще има медицински факултет! Общината продава МЦ III в "Меден рудник" на "Булфарма"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:02 / 26.09.2017
12639
"Булфарма" ООД закупува "Медицински център III-Бургас" ЕООД от община Бургас за сумата от 3,4 млн. лв. Средствата ще бъдат инвестирани за изграждането на медицински факултет към бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров". Това реши след разгорещени дебати, продължили повече от час, местният парламент, предаде репортер на Burgas24.bg.

Така от "Булфарма" ще придобият пълна собственост върху сградата, където се помещава и "Бургасмед". Зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян уточни, че медицинският център няма да се закрие, а ще се премести в центъра.

"Не трябва да бъдем лоши и негостоприемни към инвеститорите. Особено в сферата на здравеопазването. Нашата група приема предложението, но с няколко условия - разноските по сделката да се поемат от купувача, а Лорис Мануелян да представи подробна концепция. Съгласни сме средствата да се насочат за изграждане на медицински факултет", каза от трибуната Евгений Мосинов от групата на БСП.

"Въпросът не е да продаваме или не, а на каква цена. Този факултет няма как да заработи, ако нямаме поне 4 милиона и половина. Тази година общината не е предвидила една стотинка за този факултет", подчерта Константин Бачийски, който настоя Медицински център III да бъде продаден на по-висока цена. Предложението му обаче не бе прието.

Георги Дражев от своя страна заяви, че докладната записка е некадърно написана и настоя разглеждането й да бъде отложено за някое от следващите заседания. Както съобщихме по-рано, бургаският кмет Димитър Николов призова общинските съветници да не отлагат решението, в резултат на което се стигна до консенсус още днес.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4):
10.05.2019 Бургаският медицински факултет предлага най-модерната база у нас! Вижте
я!
10.05.2019 Кметът на Бургас след добрата новина: Изминахме трънлив път! Решението е много важно за младите хора
10.05.2019 Добра новина за Бургас! И парламентът даде зелена светлина за Медицинския факултет!
17.04.2019 Добра новина за Бургас "долетя" от Министерския съвет
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).