Бургаското гробище - пълно, планират новото в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
16:35 / 20.08.2015
4075
На следващата сесия на Общински съвет - Бургас ще се гласува одобряване на задание и разрешение за изработване на ПУП-ПРЗ за новото гробище, което трябва да се намира в "Меден рудник". Докладната е входирана от зам.-кмета Красимир Стойчев, установи проверка на Burgas24.bg.

"На територията на сега действащия Гробищен парк в Бургас годишно се извършват между 2000 и 2200 погребения. При запазване на тези темпове предвиденото разширение на парка ще обезпечи тази дейност за две години, с максимално уплътняване и използване на всички възможности максимум за три години. В момента покойниците в ж.к. "Меден рудник", "Крайморие" и "Горно Езерово" се погребват в гробищния парк до ж.к. "Изгрев", което създава неудобство на близките да посещават и поддържат гробните места на починалите", е записано в докладната записка.

Поради изчерпване капацитета на съществуващия гробищен парк, Община Бургас е провела процедура по неговото разширение и към настоящия момент провежда процедури по отчуждаване на терените в частна собственост, включени в разширението му.

Имотите, предназначени за гробищен парк в землището на "Меден рудник", са разположени югозападно от жилищния комплекс на отстояние 1600 - 1800 м, в непосредствена близост северно от второкласен път Бургас - Средец - Елхово.
 
Предвидените за нов гробищен парк поземлени имоти представляват земеделски земи - частна собственост. Необходимо е да се проведе процедура по изготвяне на ПУП-ПРЗ и промяна предназначението на земеделските земи.

 


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).