Бургазлии пропищяха от ромските набези в района на Старата поща

Автор: Иван Сотиров
Коментари (17)
15:19 / 13.07.2020
5846
Бургазлии за пореден път алармират за ромско безчинство в района на Старата поща. Те са изпратили подписка до кмета, Общинския съвет и областния управител и сигнал, че граждани от ромски произход разхвърлят боклуци, които изваждат от контейнерите за боклук, викат и крещят. Същите влизат и в дворовете на къщите и крадат. Преди 4 месеца дори са откраднали и решетката на новата шахта на кръстовището на ул. "Съгласие" и ул. "Цар Иван Шишман".

"През всеки ден от 17.00 часа до 1.00 - 2.00 часа в градинката до Старата поща, на кръстовището между ул. "Съгласие" и ул." Цар Иван Шишман" или така нареченото от таксиметровите шофьори място "Бардака“, което впрочем се намира по права линия на 70 метра от входа на Областна администрация, се събира група от 5-7 лица от неустановен за нас пол, тъй като са облечени в дамски дрехи и се държат като дами, но имат типично мъжките полови белези при уринирането, което извършват на горепосоченото обществено място пред очите на децата ни и не само това: те дефекират, притесняват преминаващите с най-различни причудливи предложения от сексуален характер, крещят и танцуват, включително се събличат в центъра на самото кръстовище, с което създават опасност както за себе си, така и за преминаващите МПС. Дори си биеха инжекции пред очите на смаяна 70-годишна жена. Феноменално е да се наблюдава как, когато идва полицейският патрул, те за миг изчезват и след преминаването му за максимум от 10 мин. отново се завръщат с нови сили, за да продължат безобразията си. За всичко описано има снимков материал и свидетели.

Всичко изложено се извършва пред очите на деца, които ние се опитваме да научим да спазват приетите норми за поведение. Но е изключително трудно, когато пред тях се случват гореописаните неща. Невъзможно е да преминават граждани по улиците в района, без да бъдат притеснявани или дори ограбвани. Ние, живущите в района, живеем в постоянен страх и невъзможност да излизаме спокойно на улицата. Не можем да почиваме, както и да спим през нощта ползотворно и да се възстановим след и за работната седмица. Освен че плащаме съвестно своите данъци, ние трябва да заплащаме и за всички наши счупени и разбити водостоци, огледала на МПС и др. части, врати и мазилки по сгради и др. Ние искаме и имаме право това място да бъде тихо, безопасно и добре изглеждащо, както подобава на всяко едно друго място в центъра на гр. Бургас", пишат разгневените съседи на градинката до Старата поща.

Те настояват това безобразие да бъде прекратено и всички отговорни лица на града - в това число кметът и полицията, да направят необходимото, за осигуряване на нормален и спокоен живот. "Желаем да бъдем освободени от присъствието на всички тези индивиди, които уринират, проституират, разхвърлят отпадъци от контейнерите за боклук, продават и употребяват наркотици пред лицето на деца ни. За нас всичко това е извънредно притеснително в тази епидемиологична обстановка. Очакваме вашата бърза намеса", завършва писмото.

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).