Бургазлии ще даряват пари за изграждането на параклиса в Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:29 / 19.12.2012
2243
В навечерието на коледните празници реално стартира кампанията по набиране на средства за изграждане на параклис "Св. Георги Победоносец" в Морската градина на град Бургас. Седемдесет хиляди лева са необходими за да имат бургазлии параклис в любимото си място за разходка и отдих.

За събирането на нужните средства инициативният комитет, с председател областния управител Константин Гребенаров, разчита всички граждани да се включат в кампанията, за да може Бургас да се развива модерно и едновременно с това да съхрани историята и духовността си. Ето защо и най-малкото дарение ще бъде важна част от общото желание да се осъществи начинанието. Всеки може да остави своя принос в специално поставените за целта благотворителни урни в МОЛ Галерия Бургас.

Областната администрация избра да постави урните за дарения в мола заради ангажираността на ръководството му към социалните инициативи и заради големия поток от посетители в него. Вчера те бяха запечатани от нотариус в присъствието на председателя на инициативния комитет Константин Гребенаров и мениджъра на мола Симона Първанова. От днес служители на търговско-развлекателния център раздават брошури с подробна информация за кампанията. Предвижда се тя да продължи през следващите 2 месеца.

Инициативният комитет разчита освен от гражданите, каузата да бъде подкрепена и от бургаския бизнес. Банковата сметка, на която това може да бъде направено е: BG 85 IORT 7378 5008 8777 00 - ИНВЕСТБАНК, клон Бургас.

В инициативния комитет, който ще работи за изграждане на параклиса, освен областният управител Константин Гребенаров, кметът на Бургас Димитър Николов и Сливенският Митрополит Йоаникий, участват известни бургаски имена сред които обичаният композитор Стефан Диомов, футболистът и спортен директор на ФК "Черноморец" Радостин Кишишев, инж. Цанко Иванов - председател на Бургаска търговско-промишлена палата, Видка Вълчева - зам. председател на Търговско-индустриална камара Бургас, Димитър Янакиев - председател на Строителната камара, Комодор Митко Петев - командир на Военноморска база Бургас, инж. Николай Кожухаров - майор от резерва, вносител на идеята, арх. Филипа Гугучкова - автор на проекта, Митко Иванов - председател на Дружеството на художниците, Десислава Георгиева - председател на Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас.

"Празниците винаги са и време за равносметка. Вярвам, че през изминалата година довършихме много важни за областта ни дела, останаха и много за следващата. Наложи се да сме по-силни от всякога в не малко трудни моменти. Но знам, че въпреки всички трудности бургазлии умеем да отстояваме каузи и да ги сбъдваме. Призовавам всички да дадат своя малък принос за едно голямо дело, което ще остане за векове напред", каза областният управител.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Мотоциклетист попадна в болница след инцидент в Бургас
Намалява ли населението на Бургас?
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).