ДБГ ще подкрепи Бюджет 2020, в него се покриват голяма част от техните политики

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:41 / 24.01.2020
3175
ДБГ ще подкрепи Бюджет 2020 на Община Бургас. Това обяви на пресконференция лидерът на местата структура на партията Живко Табаков на брифинг, даден с неговите колеги Стоян Грозев, Манол Тодоров и Костадин Андонов, предаде репортер на Burgas24.bg.  

От ДБГ са внесли редица искания към местната администрация по отделни политики, сред които екология, образование, сигурност, социални дейности, градоустройство, инфраструктура, спорт и младежки дейности, култура и туризъм.  А около 90 % от техните искания са изпълнени. "Това е бюджет, който е недостатъчен, в който са отразени едни от най-важните политики, но парите не достигат за всички социални групи. Въпреки слабостите, които намираме, смятаме че като цяло бюджетът покрива голяма част от нашите политики", категоричен е Табаков.

Той изрази задоволство, че през този мандат в Община Бургас е създаден отдел "Туристически политически и дейности" -  нещо, за което настоява през последните четири години. "Досега ОП "Туризъм" беше повече стопанин на туристическите обекти, а на Бургас е нужно стратегическо планиране и позициониране в тази сфера. "Считам, че една от основните бъдещи задачи на този отдел е както извършването на маркетингови проучвания на основни и перспективни пазари за бургаския туристически продукт, които да служат за основа при разработването на рекламните и комуникационните кампании, така и задълбочена работа с туроператори, турагенти и хотелиери", добави Живко Табаков.

Общинският съветник отправи критики по отношение на краткия срок, даден от администрацията, за запознаване с бюджета, оправдавайки реакцията на партньорите си от "Демократична България" да не подкрепят бюджет 2020 г. поради тази причина. Като слаби страни на бюджета Табаков и колегите му посочиха липсата на достатъчно средства за изравняване на жизнения стандарт в малките населени места и сигурността.

"Удовлетворен съм, че докладната ни, касаеща мерките за подобряване на КАВ, среща подкрепа в комисиите към Общински съвет, което ме и обнадеждава, че тя ще бъде приета. Това ще бъде първият ни голям успех за този мандат. Конкретният анализ на въздуха и структурният състав на фините прахови частици са основополагащи, за да предприемем конкретни мерки в борбата с мръсния въздух. След това ще бъде наградена измервателната станция на Община Бургас с уредите, които са липсвали до този момент. Ще продължим да водим разговори и търсим механизъм за стимулиране на лица, които желаят да ползват електрически автомобили. Добре е и, че средствата за превенция на социално значими заболявания са увеличени многократно в полза на гражданите", каза Стоян Грозев.

Манол Тодоров отбеляза, че дългосрочните цели, които си е поставял по отношение на спорт, пътна безопасност и образование, ще бъдат изпълнени в съвсем кратки срокове с приемането на две от предложенията им на предстоящата сесия на Общински съвет.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
28.01.2020 Приеха Бюджет 2020! Кметът: Той е създаден от самите граждани
20.01.2020 Община Бургас ще инвестира дивидента от своите лечебни заведения в медицинска апаратура
17.01.2020 Важни инфраструктурни проекти реализират в "Меден рудник“ през тази година
16.01.2020 Реконструират зоната около "Краснодар", проектират ремонтите на всички улици във "Възраждане"
10.01.2020 Тази година приключва изцяло проектът за корекция на река Отманлийска
07.01.2020 Димитър Николов: Не възразявам да се спортува в училищните дворове през
уикенда
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).