Делото срещу Ивайло Дражев почти на финал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:53 / 14.04.2009
1678
Съдебната сага срещу футболния бос Ивайло Дражев може да приключи до края на месец май след като стана ясно, че подсъдимият има защитник и делото се очаква да навлезе във финалната си фаза.

11 години след катастрофата на пътя за Черноморец завършила с две жертви и една тежко пострадала жена се вижда краят на процеса. На поредното заседание в БОС стана ясно, че адвокат Камен Кънев в крайна сметка ще защитава обвиняемия Дражев. Вчера липсваше яснота по казуса и Кънев не се яви и на пренасроченото за 16 часа заседание. На съдебния състав днес беше представено оригинално пълномощно за процесуална защита и болничен лист до 2 май с диагноза "нестабилна стенокардия". Съдът насрочи ново заседание за 7 май. Нови молби за отлагане на делото няма да бъдат уважени и в случай на продължаващо заболяване на защитника Дражев е длъжен до следващото заседание да си осигури друг адвокат ако желае такъв, определи съдът.

По искане на прокурор Станимир Христов, подсъдимият бе предупреден от съдия Веселка Узунова за спазване на етичните норми и уважение към прокуратурата и гражданските ищци по време на своите изказвания.

„Не сме на пазар" - контрира Христов коментарите на Дражев в залата, че прокурорът прави подмятания и подхвърля реплики по адрес на адвокат Кънев и на самия подсъдим. "Ние правим официални изявления, които се протоколират", каза още прокурорът. Глоба очаква обвинаемия при следващо подобно нарушение.

„Не съм очаквал, че ще се яви адвокат Кънев. Убеден съм, че това е едно продължаващо и безконечно отлагане на процеса" - каза държавният обвинител. В залата и днес бяха близки на загиналите в катастрофата от 31 юли 1998 година.

Тогава футболният бос на ПФК "Черноморец" се вряза с личното "Волво" в идващия насреща "Мерцедес" с великотърновска регистрация. При тежката катастрофа, на място загина 40-годишният Димитър Кехайов от Велико Търново. След 10-дневна кома почина и 20-годишната Румяна Димитрова от Горна Оряховица, а майка й Верка остана инвалид за цял живот. Обвинението срещу Ивайло Дражев е за причиняване на смърт по непредпазливост.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (44):
07.04.2011 Вкарват Дражев днес в бургарския затвор
28.03.2011 Осъдиха бивш президент на Черноморец на 7 години затвор
28.02.2011 Гледат делото срещу Ивайло Дражев
21.11.2010 Ивайло Дражев в затвора за пет години
12.10.2010 Ивайло Дражев: Долу ръцете от съда
06.10.2010 До месец присъда на втора инстанция за Ивайло Дражев
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).