Димитър Николов: Хората ще усетят подобренията от вложените в бюджета средства

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:37 / 19.02.2011
2604
Бюджетът на Бургас е бюджетът на видимата промяна, защото хората реално ще усетят и почувстват подобренията от вложените средства, каза кметът на общината Димитър Николов. "Тази година бургазлии ще могат реално да почувстват и да видят всички тези нови обекти ,които буквално ни заобикаля и променят града с нова визия. След броени дни ще започне реконструкцията на ул. "Цар Калоян".

Имаме доста средства предвидени за подобряване на пътната инфраструктура на квартал "Възраждане".Очакваме до месец, месец и половина за стартира и изграждането на най- големия спортен комплекс в "Славейков", за който толкова много писаха наши съграждани, които живеят там, че липсва такава инфраструктура. Започва и изграждането на плувния комплекс и басейн в зоната на Минералните бани, на базата на общинската собственост "Черноморец". Ще започне изграждането и на две улици в комплекс "Изгрев".Преди два месеца започна и изграждането на нов паркинг със съпътстваща улица в "Славейков".

Трябва да бъдат довършени и проектите по реконструкцията на Морската градина,който е един изключително тежък обект, защото се е разпрострял на голяма площ и е необходимо да се следят всички параметри по строително-монтажните работи за да бъде завършен обекта в оптимален срок и качествено. Надяваме се и в срок да приключи реконструкцията на ул. "Александровска". Реконструкцията на улица "Христо Ботев" е към своя финал, като тежката част с подмяната на подземната инфраструктура почти е завършена, така че тези масови разкопавания вече приключват", каза Николов. той допълни, че следващите месеци ще приключи и реконструкцията на ул. "Места", на ул."Александър Велики", на ул. "Гурко в близост до която ще бъде открит и голям паркинг. " Аз съм убеден, че всички тези обекти ще бъдат завършени и за това казваме, че тази промяна в нашия град и в общината ще бъде видима, хората ще я почувстват и ще могат да ползват подобренията", посочи още Димитър Николов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)

Още по темата (18):
14.01.2012 Решено: Бюджетът на Бургас за 2012 г. ще бъде 156 милиона лева!
27.07.2011 Красимир Стойчев: 9% е неизпълнението на бюджета на община Бургас
22.02.2011 Продължава заседанието на Общински съвет-Бургас
19.02.2011 110 млн. лв. е капиталовата прлограма на община Бургас
18.02.2011 Продължава обсъжденето на общинското съфинансиране за "Интегриран градски транспорт"
18.02.2011 По предложение на съветниците от ПП ГЕРБ-Бургас в града ще има два нови
базара
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).