Добра оценка: Заетостта в Бургас се вдигала до предкризисното ниво

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
11:20 / 04.10.2013
2341
В нови изследвания на Института за пазарна икономика, Бургас отново е посочен като добрия пример. След три пълни години на спад коефициентът на заетост у нас е тръгнал нагоре, твърди икономистът Петър Ганев. Според него това е солидно доказателство, че възстановяването на пазара на труда е започнало, но е спорно дали тази тенденция ще се запази на фона на забавящата се икономика.

"В Южна България най-бързо се възстановява пазарът на труда в област Бургас, където има реални шансове в края на тази година заетостта да достигне предкризисните си нива", казва още Петър Ганев.

Бургас се споменава с добро в още едно изследване на ИПИ, в което чрез анкета е взето мнение от 1680 фирми от цялата страна. То е озаглавено "Работа на местната администрация и възприятия за корупция - мнението на бизнеса".

"Струва си да се отбележи, че за втора поредна година Бургас е сред трите най-високо оценени области по отношение на взаимодействие с администрацията", пише в изследването, в което Бургас е получил най-висока оценка в категорията "Неподкупност".


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
Президентът се включи в почистването на морското дъно край остров...
Управител на заведение на плажа: При нас е евтино, 15 лева за бир...
Ръст на предложенията за работа в София, Пловдив, Варна и Бургас
Криминален тип от "Победа" загази за пореден път
Каква е продължителността на живота в Бургаско?
Решават15-годишен проблем на село Димчево


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).