Добрата новина: Община Бургас поема всички разходи за кучето-водач Арес

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (2)
13:47 / 15.04.2019
8712
Община Бургас се ангажира да поеме всички разходи по грижите и лечението на кучето-водач Арес. Преди седмица Burgas24.bg разказа историята на незрящия Живко и неговият верен спътник на четири крака. Реакцията на двама общински съветници и община Бургас беше светкавична – те взеха присърце проблема и го разрешиха буквално за няколко дни.

Днес Живко и водачът му посетиха ветеринарна клиника, където бяха направени всички необходими изследвания на Арес. Освен всичко друго, бе почистен и зъбният камък на кучето. Тъй като то е в напреднала възраст – 11 години, ще се полагат постоянни грижи за поддържане на здравето му.

Освен всички разноски за ветеринарни услуги, община Бургас ще осигурява и чували с най-висок клас кучешка храна, предназначена за любимци със сърдечни заболявания, от каквито страда Арес.

Burgas24.bg благодари на всички, които дадоха на Живко и неговото куче-водач шанс за втори живот! Те не желаят да афишират постъпката си и да четат имената си в медиите, но действията им връщат вярата в доброто!

Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
10.04.2019 Сузанита показа, че под силиконовите си форми крие голямо сърце! Щерката на Орхан Мурад подкрепи кампания на Burgas24.bg
09.04.2019 Незрящият Живко и верният му приятел Арес гаснат заради безхаберието на държавата! Има ли светлина в края на тунела?
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).