Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Доброволно премахнаха 4 незаконни къщи в "Горно Езерово"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:52 / 30.04.2015Коментари (1)2580
©
Към момента има 4 доброволно премахнати незаконни къщи в бургаския квартал "Горно Езерово". Почти на 100% са връчени уведомителните писма за доброволно премахване на незаконните постройки на ромите в гетото. Това каза Иванка Георгиева - гл. специалист към ЦАУ "Възраждане".

По думите й, днес предстои да бъде връчено последното уведомително писмо на един човек. Общо 49 са уведомителни писма за незаконните постройки. Към момента има четири доброволно премахнати къщи, от които на три не е имало нужда да се връчват писма, тъй като ромите сами са ги съборили.

Георгиева обясни, че в уведомителните писма е упоменат 7-дневен срок от получаването му, в който хората имат възможност да представят становище или документи, свързани с факти и обстоятелства, които са от значение до започване на административните производства.

"Това е срокът, в който те трябва да предоставят каквито документи имат. След изтичането на този срок ще бъде съставен констативен протокол за това дали са премахнати или не. Не мога да кажа кога ние ще ги събаряме, но това ще стане ясно след изтичането на този де факто двуседмичен срок. Сега са изтекли 3-4 дни, но аз мисля, че те сами ще премахнат постройките. Мисля, че няма да се наложи да влязат багери, тъй като постройките веднъж са събаряни и отново са построени от някои. Те знаят какви са глобите и все още на някои им се удържат пари от помощите, които получават. Мисля, че няма да има кой знае какъв проблем", каза още Георгиева.

Тя допълни, че размерът на глобите се определя от Дирекция "Строителство" към община Бургас. Георгиева каза още, че населението, което обитава незаконните постройки, е местно." Това са големи фамилии, които се женят и започват да раждат много деца и жилището, където имат адресна регистрация, отеснява и започват да строят. Това са 90%. Има някъде около 5-6 семейства, които наистина няма къде да отидат. Повечето са регистрирани на съвсем други улици. Например, семейството е регистрирано на ул. "Минзухар"13, но там няма повече място, за да живеят, отиват, виждат едно празно място и решават, че там ще се строи. Това празно място е извън регулация, няма вода, няма елементрани условия за живот. Те пълнят туби с вода от къде ли не. Пълнят туби с вода, за да могат да преживяват. На тези 5-6 семейства, които нямат къде да живеят, съм й казала много отдавна, както и г-жа Магдалена Манолова, да кандидатстват за общинско жилище по надлежния ред, както всички нормални бели хора. Ако отговарят на условията, могат да бъдат настанени в общински жилища. Те и това не правят. Те казват: "А, не! Аз искам тук да ми даде кметът жилище!", каза още Георгиева.

Тя подчерта, че се събарят само незаконните постройки, които са извън регулацията на квартала. На мястото има възстановени земеделски земи на частни собственици.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 3
10.07.2015 »
21.05.2015 »
23.04.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
цялата циганска сган махнете от държавата ни!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евровизия 2024
Енергийна криза
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: