Гледат три дни делото срещу Дражев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:41 / 28.06.2010
1855
Ивайло Дражев ще бъде доведен днес от ареста, за да присъства на делото срещу него, което ще продължи три дни в Бургаския окръжен съд. След като беше обявен за общодържавно издирване и сам се предаде, съдът не пусна футболния бос с по-лека мярка.

По време на заседанието за промяна на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека Дражев представи медицински документи за различни заболявания. Документите са издадени от лекари от Пловдив, Първомай, Асеновград и Бургас и засягат диагнози като хипертонични кризи и гастрит.

Съдът обаче беше категоричен, че Дражев не е изпълнил лекарските нареждания за домашно лечение и спазване на диети, а е пътувал из страната. Съдът прие като неоснователни здравните искания на подсъдимия и изтъкнатите причини от семеен характер за промяна на мярката му в парична гаранция.

Съдебният състав се позова и на две писма от МВР, че в посочения период са издирвали Дражев, но той не бил открит.

По време на заседанието трябваше да бъде представена комплексната автотехническа експертиза. Още в началото обаче Дражев и защитата му поискаха това да не е в същото заседание, а по-късно.

Те пожелаха и да се направи справка в Районния съд в Ихтиман за това, че вещото лице доц. д-р Станислав Кръстев в момента е подсъдим по дело за употреба на алкохол и това е пречка той да бъде вещо лице по случая.

Пред съдебния състав д-р Кръстев заяви, че не е осъждан и потвърди, че има такова дело, което е на първа инстанция, но е едва в началото. На искането за отлагане на експертизата се противопостави и прокурорът Станимир Христов, като по думите му явяването на Кръстев не противоречи на законовите изисквания и няма законови пречки той да е вещо лице.

Съдът отхвърли като неоснователно искането на Дражев и защитата му, като постанови исканата справка да бъде направена по телефона.

Катастрофата, по която Дражев е подсъдим, стана през 1998 година на пътя Бургас-Созопол, до Атия. При инцидента загина мъж, а по-късно и млада жена, която бе в кома. Делото се гледа от съда повече от десет години, като започваше отначало три пъти по различни причини.

Докато беше в ареста, Дражев изпрати няколко писма - до медиите, до президента, до Народното събрание, до американския консул и др., в което обясняваше, че причините за атаките срещу него са икономически и политически и са свързани не с катастрофата, а със стадион "Черноморец".

Източник: Dnes.bg


Виж коментарите (1)

Още по темата (44):
07.04.2011 Вкарват Дражев днес в бургарския затвор
28.03.2011 Осъдиха бивш президент на Черноморец на 7 години затвор
28.02.2011 Гледат делото срещу Ивайло Дражев
21.11.2010 Ивайло Дражев в затвора за пет години
12.10.2010 Ивайло Дражев: Долу ръцете от съда
06.10.2010 До месец присъда на втора инстанция за Ивайло Дражев
Още новини от Новини от Бургас:
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).