Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кървава вендета в бургаска гимназия
Автор: Екип Burgas24.bg 09:08 / 23.02.2015Коментари (16)17891
© Tv7
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Въпросът "Ти защо се правиш на интересен и не пушиш с нас" предизвика жесток бой между ученици от Професионалната гимназия по транспорт в Бургас миналата седмица. Наложи се на място да бъдат изпратени четири полицейски патрулки, за да въдворят ред.

Скандалът между единадесетокласниците Сашо и Вълкан избухва в час по практика и прераства в бой. Според показанията на Сашо, който живее в ромската махала, Вълкан го обидил и пръв му посегнал. От своя страна, Вълкан твърди, че умишлено избягва контакти със съученици от ромски произход.

Кървавата случката се разиграва в двора на училището.

"Янчо, един от тези роми, ме изблъска и започна да ми се надъхва, да ми вика искаш да се бием ли, някакъв проблем ли имаш. И аз мълчах, нищо не казвам, защото, ако кажа нещо, те са много. И пред цялото училище тогава изтърпях голямо унижение и си заминах", разказва Вълкан Бакалов.

Ядосан и унизен, той търси извинение.

"На другия ден с момчета от моя клас, пет момчета, отидохме да си оправим отношенията с тях. Намерихме ги. И аз исках да си оправя отношението, обаче той, като ме видя, много агресивно подходи. Тръгна да ме удря, затъркаляхме се двамата. И този Сашо извади някаква палка. И тогава вече стана меле. Заради това стана мелето. Разделиха ни, дойде една учителка там. Аз влязох в училище да си карам часа. Моите момчета останаха отвън да пушат, аз не пуша. И след 30-40 секунди пак четирима роми влязоха в час с палка и бокс. Аз се защитавах колкото мога, но то колко да се защитаваш, това са железа все пак", продължава разказът.

Вълкан е облян в кръв, с пукната глава и с множество наранявания по тялото. В мелето Сашо също отнася няколко удара.

Кулминацията обаче предстои. Повече от 30 роми, приятели на Сашо, се събират на автобусната спирка до училището и там причакват Вълкан с ножове. Учители сигнализират в полицията, която реагира мигновено.

"Полицаите ме закараха до болницата, оправиха ми главата. В болницата също беше нажежено, защото там имаше 10 роми. Заплашваха ме искали да ме колят."

Озверелите родители на ромите имат своя версия. Че техните наследници са малтретирани в училището. Групата е разпръсната, но семейството на Вълкан продължава да се чувства заплашено. Момчето е спортист и живее в Созопол.

Семейство Бакалови отказват да преместят Вълкан в друго училище, но от днес брат му лично ще го съпровожда до гимназията. Няма да бъде преместен и Сашо, който е приет в училището по специална програма за интегриране на ромски деца. Според учениците етническо напрежение има, макар сблъсъците да не са постоянни.

Според педагозите в училището учат много деца от ромски и турски произход, но етническо напрежение нямало. Отричат да е имало сбиване на територията на гимназията. Не е ясно обаче кой е позволил на единадесетокласниците да ходят на училище с метални палки, боксове и ножове.

След инцидента от Регионалния инспекторат са започнали проверка преди всичко на пропускателния режим. Училището има охрана, която работи от 7 до 19 ч.

След сбиването на двете момчета училищното ръководство е започнало работа по координационния механизъм за работа при деца, приложили насилие. Извикани са училищни, психолози, работи се с Детска педагогическа стая със специалистите от полицията.

Двамата ученици са разпитани, а днес родителите им ще разговарят с директора, психолози и педагози. Семействата на учениците обаче продължават да живеят в страх.

Днес в училището предстои извънредна родителска среща.

Източник: Tv7




Още по темата: общо новини по темата: 3
10.03.2015 »
04.03.2015 »
04.03.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Защо изобщо се допуска, циганите да ходят на училище?
+2
 
 
Ето на тая паплач просто не иска и не иска да се интегрира,затова всички мангали на сапун.Той фюрера добре ви беше започнал майка ви циганска да е*а.СМЪРТ за мангалите.И още нещо за протокола всеки да нарича нещата с истинските им имена.Няма такова нещо като "роми"-това са си живи мангали(цигани),навсякъде по света им казват цигани така ще е и тук.Никога няма да запуша детето си да учи заедно с тия паразити
0
 
 
Е какво да няма, те си събраха агитката ултраси от цяла София... Имаше и полицай който го вкараха в безсъзнание (не знам после дали е имал травми след като се е свестил).
+1
 
 
Е ,как да ги интегрираш мангалите??? Къде не създават проблеми??Единствената оправия се казва сапун !!!
Aнонимен
на 23.02.2015 г.
+2
 
 
Единствено скинари могат да решат проблема с ромите. Преди 20-30г когато бяха най-активни скинарските организации, проблем с ромите нямаше. А след 20-30г - не ми се и мисли даже, жална ни майка българска.
0
 
 
тогава имаше поне двама с забити ножове в врата.
0
 
 
Да не си учил в механотехникума на стара планина
0
 
 
намеквам на : Професионалната гимназия по транспорт
Aнонимен
на 23.02.2015 г.
+2
 
 
Проблемът с ромите може да се реши единствено с кастрация, а не с интеграция.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: