Мартеници с двойна сила от Природонаучния музей

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:31 / 08.02.2012
1278
Майсторите на мартеници тази година ще имат сериозна конкуренция в лицето на екипа на Природонаучния музей с директор Светла Далакчиева.

Те са изработили собственоръчно уникални мартеници-гривни, които могат да се видят и купят в сградата на ул "Фотинов" № 30.

Освен традиционните конци в бяло и червено за здраве и благоденствие, при изработването на традиционния мартенски символ са използвали камъни и минерали - розов кварц, планински кристал, корал, коралит, тюркоаз, аквамарин, тигрово око, соколово око, различни разновидности на ахата и много други.

Защитата на човек от зли сили нараства многократно, тъй като много от камъните имат особено въздействие - например аметистът предпазва от пиянство и влияе благоприятно на семейните отношения, планинският кристал и корнеолът дават здраве и сила, тигровото око защитава от лоши очи и уроки.

Идеята не е да се реализира печалба /изделията се предлагат срещу скромните 50 стотинки/, а да се популяризира това прекрасно място, искаме повече бургазлии и гости на града да се радват на колекциите, с които разполагаме, казва Светла Далакчиева. Затова мартениците са в опаковки с логото на Регионалния исторически музей. Тази година се отбелязва 100 години музейно дело в Бургас.

Освен мартениците, прекрасен подарък за Свети Валентин, 8 март или просто повод да зарадвате любимия човек са висулките, обиците и други образци от минерали и камъни.

Ако не знаете кой камък за коя зодия е подходящ, музейните специалисти ще ви помогнат.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
01.03.2012 Честита Баба Марта, бургазлии!
28.02.2012 Баба Марта идва за празник в Етнографския музей
20.02.2012 Бургаски музеи се съревновават с мартеници
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).