Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Няма сигнали за корупция в Апелативен съд - Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:27 / 03.02.2016Коментари (0)1780
© Burgas24.bg
Не са постъпвали сигнали за корупционни практики от граждани за магистрати и разследващи в Апелативен съд-Бургас. Това обяви днес председателят на Апелативен съд Бургас - съдия Деница Вълкова по време на работна среща за прозрачна и ефективна съдебна система, цитирана от "Фокус".

На събитието присъстваха ст.комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, апелативният прокурор Любомир Петров, омбудсманът на Бургас Таню Атанасов, представители на Община Бургас и Областна администрация-Бургас, съдии, прокурори, общински съветници, представители на академичните среди и на други заинтересовани институции.

Съдия Вълкова поясни, че не са постъпвали сигнали от граждани по електронен път. Тя бе категорична, че не може да става въпрос за това, че въобще няма корупция в съдебната система, но това са единични случаи. "Факт е, че ние разглеждаме дела по обвинения както за същинските корупционни престъпления, за подкупите, така и за не същинските, в това число престъпления по служба, свързани с дейности по обществени поръчки, т.нар. кметски дела и много други случаи. Това означава, че сигнали все пак постъпват институционално до компетентната за това разследване прокуратура. Няма такива сигнали, които на нас са важни да отчетем на ниво магистрати и разследващи какво се случва", обясни съдия Вълкова.

По повод постъпили анонимни сигнали тя каза, че няма как да се даде обратна връзка, тъй като не е посочен адресат. "Ако сигналът съдържа достатъчно информация, то той ще бъде препратен към съответната институция", поясни председателят.

Таню Атанасов, омбудсман на Бургас, каза, че сигнали за корупция не са постъпвали от граждани, тъй като те нямат доверие в институциите. "Социалната практика през последните години създаде широка пропаст между гражданите и институциите. Предстои тежък период за възвръщането на доверието в тях, където според мен работят почтени хора, но гражданите не им вярват. Съдебната система акумулира незаслужено недоволството на хората. Тези, които създадоха това недоверие, според мен, са политическите партии, които се опитват да прехвърлят отговорността върху една от най-съхранените система (говоря за полиция, прокуратура, съдилища)", каза още Атанасов. Съдия Вълкова отговори, че напълно осъзнава имиджовата криза на системата.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: