Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общината пусна нова поръчка за ултрамодерния дрон
Автор: Екип Burgas24.bg 10:29 / 12.02.2016Коментари (5)4400
©
Илюстративна снимка
За втори път Община Бургас пусна обществена поръчка за доставка на ултрамодерен дрон. Предишният търг бе прекратен, понеже само един кандидат бе подал оферта. Атанаска Николова, която тогава беше зам.-кмет, съобщи за Burgas24.bg, че от Общината искат да има съревнование, за да бъде избран най-добрият апарат.

В дългосрочен аспект се очаква апаратурата да бъде полезна не само за обследване на чистотата на морските води, но и при разрешаване на проблеми, свързани с бедствия и аварии както в морската акватория, така и на сушата. Новата техника ще бъде в услуга както на Община Бургас, така и на Пожарна безопасност и на Морска администрация.

Дронът ще бъде използван за опазването на морските води в бургаския залив, но ще бъде и в услуга на Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район-Варна и Института по океанология към БАН. Техниката ще бъде ситуирана в Бургас.

Закупуването на апаратурата е част от проекта "Инструменти за оценка на отпадъците, еутрофикацията и шума в морските води - (MARLEN)". Той се финансира по програма "Интегрирано управление на морските и вътрешните води" от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Водещ в проекта е Института по океанология към БАН, с партньори Общината Бургас и Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район-Варна.

Обществената поръчка е за доставка на безпилотна летателна система, която включва безпилотен летателен апарат (БЛА) и камери за видеонаблюдение. Безпилотният летателен апарат е с фиксирано крило и вградена камера, предназначена за пилотиране на БЛА от оператор в преносима наземна контролна станция. Апаратът трябва да е в състояние да пренася камера за видеонаблюдение (електрооптична или мултиспектрална, или комбинирана), чрез която дистанционно да се извършват професионални научно-изследователски мисии чрез въздушно наблюдение на отпадъци по бреговата ивица, в частност плажове и морската повърхност в реално време, както и в офлайн режим.

"Доставяната безпилотна летателна система трябва да е оригинална, нова, неупотребявана. Тя следва да бъде продукт на серийно производство, да не е продукт на текущи научноизследователски разработки, които не са доказали експлоатационните си преимущества и за които към момента на изпълнението се провеждат проби и изпитания", са част от изискванията.

Прогнозната стойност на поръчката е около 140 хил. лв. без ДДС.



Още по темата: общо новини по темата: 8
31.10.2016 »
31.10.2016 »
12.10.2016 »
05.08.2016 »
20.05.2016 »
06.11.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.03.2016 г.
0
 
 
:-) Описаната система е Schiebel S-100. Но тя струва 400 000 $ и не ни трябва. Някой е преписал стар проект. Дроновете струваха толкова преди 6 години. Сега най-скъпия (с вградена супер-камера,която снима с резолюция 4К) струва 4 999 $ http://store.dji.com/product/inspire-1-pro :-) "...The DJI Inspire 1 Pro and Inspire 1 RAW are the professional aerial filmmaking platforms in the world. ...""" http://www.dji.com/product/inspire-1-pro-and-raw
0
 
 
Кви улици кви дронове хората да не ядот асвалт ? Работете за заплати отговарящи на цените в тая смешна държва И за това да има работа, другото е пулна помия
0
 
 
Ай стига вече бе, една асфалтирана улица няма, дронове ще купуваме ...
0
 
 
да си поръча дрон predator и да мята вандалите
Aнонимен
на 12.02.2016 г.
+1
 
 
НИК: "Дронът ще бъде използван за опазването на морските води в бургаския залив..." ЕТО ОТ ТУК ОБЩИНА БУРГАС МОЖЕ ДА ИЗКАРА УЖАСНО МНОГО ПАРИ!!!!!! НА МНОГО НАРОД Е ЯСНО ,ЧЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН ТОВАРНИ КОРАБИ И ТАНКЕРИ СИ ИЗХВЪРЛЯТА В НАШИТЕ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ МРЪСНИТЕ ТОКСИЧНИ ОТПАДЪЦИ!!! А САМИЯТ БУРГАСКИ ЗАЛИВ Е НАЙ-ЗАМЪРСЕН ОТ КОРАБИТЕ!!!!! ТРЯБВА ДА СЕ НАЛОЖАТ НА КОРАБИТЕ, КОИТО УНИЩОЖАВАТ ВОДИТЕ НИ УЖАСНО ГОЛЕМИ ГЛОБИ!!!!...ГЛОБИ, КОИТО САМО ДОКАТО ЧУЯТ ,ЧЕ ЩЕ АКУСТИРАТ В България И ДА ИНСТРУКТИРАТ ЕКИПАЖИТЕ СИ И ФАС ДА НЕ ХВЪРЛЯТ ОТ КОРАБИТЕ СИ!!!!! ТАКИВА ЧУТОВНИ ГЛОБИ ИМА В ТУРЦИЯ ...ЗАЩО ДА ГИ НЯМА И В България!?? ЗАЩО ДА НЕ ПАЗИМ ВОДИТЕ ,ТУРИЗМА И АКВАТОРИЯТА СИ ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ СЪМ СИГУРЕН ,ЧЕ ДАКАТО СЕ НАУЧАТ НАРУШИТЕЛИТЕ ОБЩИНА БУРГАС ЩЕ СЪБЕРЕ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ПРИХОДИ ОТ ГЛОБИ!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: