Обявиха новите почетни граждани на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:27 / 06.12.2020
2064
Пет са новите почетни граждани на Община Бургас. Със званието бяха удостоени плувецът Цанко Цанков, актьорът Нейчо Попов /посмъртно/, заслужилият майстор на спорта по свободна борба Петър Иванов,  заслужилия майстор на спорта по автомобилизъм Стоян Апостолови и арх. Деви Симеонов /посмъртно/. Новите почетни граждани бяха обявени в директно онлайн излъчване от председателя на ОбС проф. Севдалина Турманова.

Поради наложените мерки за безопасност тържествена сесия на Общински съвет в обичайният формат не се проведе. Вместо това бяха обявени новите почетни граждани на Бургас и отличените двама бургазлии и "Почетна значка". Това са Георги Иванов от  общинска служба УКОРС, който спаси възрастен мъж, скочил от Моста, за да сложи край на живота си и  Валентин Иванов, който спаси давещо се в морето през зимата 17-годишно момче.    Благодарение на бързата и навременна намеса на двамата смели мъже  са спасени 2 човешки живота. "Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички", заяви председателя на ОбС проф. Севдалина Турманова.


Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
06.12.2020 Петър Пецин е художникът на Бургас за тази година
06.12.2020 Раздадоха рибен курбан и печената риба на бургаските медици
06.12.2020 Празничната питка предсказа: Равен брой момченца и момиченца ще се родят през новата година
06.12.2020 Живко Табаков: Вярвам, че изпитанията ни се изпращат, за да бъдат преодолени и да ни направят по-устойчиви и силни
06.12.2020 Димитър Николов: Нека свети Николай Чудотворец бди над семействата ни и закриля Бургас!
06.12.2020 Приготвиха рибен курбан за здраве на бургаските медици и пациенти
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).