Павел Маринов: Има хора, които се страхуват, че все още заемам този пост и мога да остана като областен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:29 / 15.10.2014
6572
"Има хора, които се страхуват, че все още заемам този пост и мога да остана като областен управител, защото на много места в страната е така. Това е вероятно в основата на разгорялата се от вчера спекулация с името ми и това на държавата, която представлявам", каза областният управител Павел Маринов на състоялата се днес пресконференция.

Поводът за пресконференцията бе досъдебното производство, което Окръжна прокуратура-Бургас започна срещу виновно лице за длъжностно престъпление, предаде репортер на Burgas24.bg.

Ето и обвинението: "нарушил е служебните си задължения, с цел да набави облага на "Бутед" АД и да причини вреда на "Сентрал парк Бургас" ЕООД, като съставил заповед, с която отменил извършената с две предходни заповеди на Областен управител на Бургас корекция в Акт за частна държавна собственост №2150/07.11.1997 г. и отписване от регистрите за държавна собственост в полза на "Сентрал парк Бургас" ЕООД на имоти, представляващи сгради, като с деянието са могли да настъпят немаловажни вредни последици".

"Тази кампания, раздухана от хора, които нямат уважение към държавната и административна власт, свикнали да се облагодетелстват от всичко безнаказано, аз разчитам така: "Внимавайте какво правите с нас". Не за първи път съм заплашван от представители на фирмата-обвинител. Това са известните предприемачи Здравко Станчев и Янко Кесаровски от "Сентрал парк Бургас" ЕООД. (собственици 100% и на "Триа инвест"). Защото всички обвинения към мен са представени от обратната страна. От фирмата отправят поне 8 откровени лъжи спрямо мен. Винаги съм бил толерантен и не съм злепоставял длъжностни лица. Опитах се и този път да процедирам така. С фирма "Бутед" АД не съм имал, нямам и няма да имам нищо общо", каза Павел Маринов.

Предишният областен управител, Константин Гребенаров е намесил държавата в спора, деактувайки актове за собственост върху спорните терени в полза на "Сентрал парк Бургас" ЕООД, в периода преди да издаде властта, но в това закононарушение не се отчита.
След като встъпва в длъжност, Павел Маринов отхвърля нарушенията на предшественика си, изваждайки държавата от спора.

"Аз извадих държавата от този спор. Единственото, което съм направил е да издам заповед, с която да я оттегля, за да предотвратя искове", обясни областният управител.

Той е изпратил писмо до Министерствито на регионалното развитие и други органи, с въпрос как да се процедира, ако подобна практика се повтори - сделки да се разпореждат върху поправени със задна дата актове, но отговорът още се очаква.

Според фирма "Сетрал парк" заповедта за деактуване не е била изготвена от експерти в областната администрация, а от външни юристи. Павел Маринов отрече и това обвинение. Заповедта е подписана от длъжностно лице, което също ще се докаже.

Окръжна прокуратура - Бургас разпространи съобщение, с което призна, че от 18 септември се води разследване за имот в Северната промишлена зона за извършено престъпление по служба - чл.282, ал.2 от НК.
Не е в практиката на държавното обвинение да разкрива случаите, по които работи. Във вторник тя бе провокирана от изявление на една от заинтересованите фирми, че областният управител на Бургас Павел Маринов е обвиняем по същия този случай. От прокуратурата заявиха, че на този етап обвиняем не е привлечен и досъдебното производство се води срещу виновно лице.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
17.10.2014 Областният обмисля да заведе дело за уронване имиджа на институцията
16.10.2014 "Сентрал парк": Областният действаше като мутра с власт
15.10.2014 Павел Маринов: Убеден съм в правотата си и ще отстоявам позициите си
докрай!
14.10.2014 Прокуратурата обвини областния на Бургас в злоупотреба с власт
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).