Подкрепата към МБАЛ "Бургасмед“ от Българския лекарски съюз след случая с битите медици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:44 / 26.05.2017
2536
Среща между председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев и зам.-председателя д-р Галинка Павлова, и ръководството на МБАЛ "Бургасмед" се проведе днес. Поводът бе поредният недопустим и грозен акт на агресия срещу медицинско лице. Български лекарски съюз изрази своята подкрепа и съпричастност към пострадалите медици и персонал, нападнати от пациент в спешното отделение на МБАЛ "Бургасмед" преди дни.

По време на срещата в лечебното заведение председателят на съсловната организация, д-р Венцислав Грозев и зам.- председателя д-р Галинка Павлова обсъдиха обстоятелствата около случилото се на територията на болницата със зам.-управителя д-р Христо Добрев и изразиха своето негодувание към деянието на 22- годишния пациент, нападнал лекуващите лекари и обслужващия персонал.

"Агресията, насочена към медиците и персонала на МБАЛ "Бургасмед" е поредната проява на неприемливо и крайно осъдително поведение към медик. Зачестяващите случаи на насилие към представители на медицинското съсловие буди у нас крайно разочарование и недоумение", обясни д-р Грозев.
БЛС е категоричен, че ще бъде непримирим в борбата срещу агресията към лекари и ще сезира всички отговорни институции за прилагане на законов инструментариум срещу насилието над медицински лица. Председателят на БЛС, д-р Венцислав Грозев коментира по време на срещата, че вече е направил предложение към настоящото правителство за увеличаване на санкциите за нападение над лекари и медицински персонал. До дни съюзът ще инициира и обсъждане на кампания за подкрепа на медицинските лица, пострадали от насилие и за превенция на агресията срещу медици.

Ръководството на МБАЛ "Бургасмед" благодари за подкрепата от страна на съсловната организация и изрази надежда, че скоро ще бъдат предприети адекватни действия от страна на компетентните органи за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинския персонал у нас.

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
30.01.2018 Медиците, нападнати от пияния Кирил: Трябва да има законови промени! Ако има адекватни последици, няма да ни налитат!
30.01.2018 Кирил набил медиците, защото не му дали леген да повръща! Ще лежи 4 години и три месеца в затвора
29.01.2018 Тръгва делото срещу Кирил, който нападна с юмруци и ритници медици в "Бургасмед"
01.06.2017 Кирил, набил медиците от "Бургасмед", отправи многозначителни заплахи в
съда
26.05.2017 Биячът на лекари: Това, че имам татуировки на лявата ръка, не ме прави лош човек!
26.05.2017 Ето го Кирил, пребил и заплашвал с убийство лекарите в "Бургасмед"
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).