Пореден опит за фирмен преврат в Петрол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (17)
15:13 / 19.11.2011
3113
Председателят на Съвета на директорите на "Петрол Холдинг"АД - Митко Събев, алармира в открито писмо за "извършени поредни противоправни опити за подмяна на легитимното ръководство на "Петрол Холдинг" АД и неговото незаконно "превземане" от лицето Денис Ершов и неговото обкръжение".

Според Събев вчера - 18 ноември, в късния следобед - когато регистърният съд вече е затворил, адвокат Теодора Йорданова, упълномощена от Денис Ершов, за пореден път е подала заявления за вписване на промени и обявяване на акт по партидата на "Петрол Холдинг" АД, касаещи уж проведени три фалшиви общи събрания на акционерите на дружеството в рамките на два дни - 29 и 30 април 2011 г.

В представените в Агенция по вписванията документи се твърди, че тези общи събрания на акционерите са проведени с един и същ дневен ред и с абсолютно едни и същи решения (едно и също оформление и подредба на протоколите и твърдените решения от ОСА; включително с едни и същи правописни грешки в тях). Единствената разлика между документите е в датата и часовете на "провеждане" на събранията и в номерата на протоколите.

Фалшивите протоколи и документи, подобно на предходните атаки и опити за фирмен преврат, са изпращани към Търговския регистър през 15 минути като целта на това очевидно е някои от тях да попаднат при определено длъжностно лице, от което да бъдат вписани промени по партидата на "Петрол Холдинг" АД, взети на уж проведени нови и нови "общи събрания" на дружеството и така да се заобикалят влезли в сила съдебни актове за спиране на регистърното производство и за прогласяване нищожност и отмяна на решенията на предходни фалшиви такива събрания, коментира Митко Събев.

Той декларира, че такива общи събрания на акционерите на "Петрол Холдинг" АД от 29.04.2011 г. и 30.04.2011 г., въобще не са свиквани от легитимния и вписан Съвет на директорите на дружеството и не са провеждани.

По думите на Събев, това са поредните изфабрикувани от Денис Ершов и неговите сподвижници събрания на "Петрол Холдинг" АД, както и поредният неправомерен опит той като акционер с 47,5 процента "Петрол Холдинг" АД да бъде бъда отстранен от управлението на компанията.

Събев заявява още, че натискът върху Търговския регистър във връзка с партидата на "Петрол Холдинг" е безпрецедентен.

Той апелира длъжностните лица в регистъра да не гледат подадените вчера документи прибързано и в извънреден порядък през почивните дни, тъй като те ще бъдат процесуално оспорени още в първия работен ден на следващата седмица и тяхното вписване ще стане обект на решение на съда.

Събев се обръща с призив към компетентните държавни органи и институции да се намесят адекватно и ефективно - "да се възпре този все по-засилващ се натиск от страна на Денис Ершов, с цената на всякакви средства и способи, противозаконно да се превземе "Петрол холдинг" АД".

Източник: news.bg


Виж коментарите (17)

Още по темата (10):
04.04.2012 Марин направил българка жената на Ершов
21.11.2011 Ершов на съд за заплаха за убийство
19.10.2011 Ершов пак пробва да завземе "Петрол"
01.12.2010 Денис Ершов: Събев проигра 200 млн. eвро на комар
27.11.2010 Събев алармира посланици за скандала с "Петрол"
26.11.2010 Агенцията по вписванията призна за грешка с Петрол Холдинг и Митко Събев
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).