Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Агенцията по вписванията призна за грешка с Петрол Холдинг и Митко Събев
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 26.11.2010Коментари (5)3179
© Burgas24.bg
Агенция по вписванията призна грешка в издаването на спорното удостоверение, за което аламрира вчера мажоритарният съсобственик на Петрол Холдинг АД Митко Събев.

Издаденото удостоверение не представлява акт, въз основа на който получилият го Иван Кутевски би могъл да се легитимира като изпълнителен директор на Петрол холдинг АД, се казва в изявление на агенцията.

Констатираната грешка е окачествена като техническа, а виновникът за нея е неназован по име служител. Този, който е изготвил конкретното удостоверение, не е извършил проверка дали Кутевски е регистриран в агенцията като представител на дружеството, тъй като това не е било предмет на молбата и респективно - на удостоверяваното обстоятелство.

Констатираната грешка е отстранена от Агенцията по вписванията чрез коригиране на удостоверението. Според Агенцията по вписванията допуснатата грешка по никакъв начин не влияе на промяна на представителството на Петрол холдинг АД.

Освен това според данни на агенцията блокирани сметки на холдинговото дружество няма, както вчера се оплака мажоритарният му акционер Митко Събев.

Два часа след изявлението на агенцията, с което институцията призна грешката си, Митко Събев изпрати отворено писмо - извинение, но не до Агенцията, а до служителите, които са посочени като виновни за случая.

DarikFinance.bg публикуваме писмото на Митко Събев :

"С изумление разбрах на какъв тормоз са били подложени длъжностните лица в Агенцията по повод казуса с Петрол Холдинг АД. Както и преди съм казвал, за нас поведението на Виолета Николова ясно говореше за вмешателство и упражняване на натиск, в полза на един от акционерите в дружеството. Не знаех обаче, че този натиск е бил съпроводен с многократни проверки, искане на писмени и устни обяснения, телефонни обаждания, директни заплахи - действия, продължаващи близо два месеца и говорещи за безпрецедентен тормоз, граничещ с издевателство над професионалистите в Агенцията по вписванията.

Без да познавам нито едно от тези длъжностни лица, осъзнавам колко им е било трудно да отстояват своята професионална позиция, когато са заплашени да загубят работата си. Затова искам да се извиня на тях и техните семейства, за това, което са преживели и преживяват. Съжалявам, че казусът с Петрол Холдинг е довел до подобни изпитания, каквито в никакъв случай не съм предполагал, че могат да се случат в рамките на една съвременна държавна институция. Надявам се, че дадената публичност на случващото се, ще доведе до необходимите решения, така че да бъде прекратен произвола - законов и човешки, който се извършва от директора на Агенцията".

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Още по темата: общо новини по темата: 10
04.04.2012
21.11.2011
19.11.2011
19.10.2011
01.12.2010
27.11.2010
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тук наистина не става въпрос за футбол. Това, че Митко Събев издържа Черноморец не го прави почтен бизнесмен. Няма разумен човек, който да се съгласи, че в едно дружество трябва да управлява миноритарния собственик, но явно в България всичко е възможно и тъй като у дома и стените помагат, нищо чудно Ершов да пие една студена вода.
+5
 
 
Дискусията въобще не е за Черноморец-Нефтохимик-Събев.Става въпрос за много по-важни и глобални неща.Очеизбождащ ФАКТ е корупцията в министерството на правосъдието.В случая е засегнато достойнството ни като нация.Защото не може БЪЛГАРСКОТО министерство на правосъдието да обслужва престъпните интереси на един ДОКАЗАН международен престъпник и РУСКИ шпионин.Забравихте ли,че българското правителство на Иван Костов изгони Ершов от Булгария с мотива "изключително опасен за националната сигурност на България."Сегашните свръх корумпирани висши държавни чиновници не се посвиниха да се изхрачат върху националното ни достойнство,подаеявайки една Българска фирма на един руски бандит и шпионин.
+3
 
 
къде сте сега хора от другия бургаски отбор да се порадвате и на това ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: