Проведе се първо за годината заседание на управителния комитет на Супер Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:43 / 19.01.2009
1544
Първото за годината заседание на Управителния комитет на проекта "Зона за обществен достъп на транспортен възел морска гара, железопътна гара, автогара - Бургас", известен като проекта "Супер Бургас" се проведе днес в сградата на пристанище Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. Това стана в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, областния управител Любомир Пантелеев, кмета Димитър Николов и Павел Маринов- инициатор и секретар на УК на "Супер Бургас".

Участниците в срещата очертаха няколко значими момента около старта на супер проекта. Като основна задача е сформирането на Акционерно дружество между община Бургас и държавата. Успоредно с регистрането на Акционерното дружество, другото най-важно нещо е да се намерят средства за проектирането, като тук Общината се надява на помощ от страна на европейските фондове.

"Достъп на транспортен възел морска гара, ж. п. гара и автогара - Бургас" беше обявена от правителството в началото на 2008 година за обект с национално значение.

Реализирането на проекта ще съдейства за увеличаване на броя, видовете и качеството на услугите, предлагани на гражданите и гостите на община Бургас - митнически, гранични, агентски, брокерски, куриерски, пощенски, финансови и културно-развлекателни дейности. Целта е пристанище Бургас да стане предпочитано инфраструктурно съоръжение за транзитни товари и логистичен транспортен център от трансевропейските транспортни коридори. Друга основна задача е осигуряването на конкурентни условия за предлаганите пристанищни услуги, модернизация на инфраструктурата и развитие на туризма в региона. Очаква се изграждането на проекта да приключи през 2014г.


Виж коментарите (0)

Още по темата (77):
26.09.2012 Обсъждат проект за изменение на ОУП на Бургас
26.06.2012 Приеха подробния устройствен план за "Кьошето" без дебат
25.03.2012 Махнаха Павел Маринов от "Супер Бургас"
15.12.2011 "Супер Бургас" отпада от ОП "Транспорт", търси друго финансиране
21.07.2011 Валери Симеонов: Общият устройствен план е незаконен
21.07.2011 Кметът прогнозира: Бургас ще има най-добрите велоалеи на Балканите
Още новини от Новини от Бургас:
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
Бургаска клиника закупи модерни апарати за диализа
Този човек създаде големи главоболия на десетки в ж.к. "Братя Мил...
Бургазлийка на 51 години натъпка канабис в кутия от крем за ръце
Дрогиран шофира по пътя Бургас – Малко Търново, в колата откриха ...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и Анкарският университет по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).