Според анкета: Бургазлии искат повече зелени площи и асфалтиране на малките улички около центъра

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
12:04 / 02.04.2015
1708
Бургазлии искат повече зелени площи и асфалтиране на малките улички около центъра. Това показват до момента попълнените анкети по инициативата "Да създадем ЗАЕДНО България 2020" в община Бургас, каза Евелин Кузманов, управител на Областен информационен център - Бургас.

Той уточни, че резултатите тепърва ще се обобщават и констатацията е на пръв поглед. Сред исканията са повече паркоместа и асфалтиране на улиците по кварталите, както и по-голямо внимание на чистотата. За Бургас попълнените анкети до момента са около 200, а общо за региона са над 450.

По думите на Кузманов, инициативата се провежда на територията на цялата страна. Попълват се анкети с предложения на жителите по места за това какво искат да се промени тяхното населено място през новия програмен период и промяната да е свързана с европейските средства.

Анкетирането приключва утре след обяд. От ОИЦ - Бургас ще обобщят резултатите по общини в региона и те ще бъдат предадени по места.

До този момент са направени 4 изнесени приемни в община Бургас.

Днес в Областния информационен център се провежда "Ден на отворени врати". Целта е гражданите да се запознаят с дейността на центъра, практическите насоки и възможности за кандидатстване по оперативни програми за периода 2014 - 2020 година. На място ще могат да се попълват и анкети във връзка с инициативата Да създадем ЗАЕДНО България 2020".

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
На 24 май тези автобуси ще се движат на по-малки интервали в сутр...
Затварят за движение това бургаско кръстовище
Ученик почина от инфаркт в Бургас, подозират, че е пушил друсан ч...
Германските туристи се завръщат на Черноморието ни
Средната заплата в Бургаско мина 1700 лева
Ремонтират базата на Колежа по туризъм


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).