Стартира делото за убийството на 16-годишната Габи от Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:47 / 04.03.2013
2121
Десетки съученици на прегазената 16-годишна Габи се събраха за старта на делото в Бургас. Момичето бе блъснато на централен булевард в града, на метри от светофар.

Според обвинителния акт шофьорът не е направил опит да спре и в момента на удара не е натиснал спирачките. Твърде вероятно е 63-годишният пенсионер да не е видял пресичащото момиче, тъй като бързал да хване зелената светлина на светофара.

След инцидента, от общината поставиха табела, която да насочва вниманието към децата на пътя. Шофьорът не признава вината си. Защитата му, която твърди, че детето е изскочило изненадващо на пътя, поиска отлагане на делото, тъй като не са получили обвинителния акт.

"Не търсим възмездие. Това, което очакваме, е справедлива присъда и в крайна сметка ефективна присъда, защото условна присъда за нас не е наказание", казва Зорница Статева - майка на Габи.

"В интерес на истината основният проблем е в това, че в България от доста години има неправилна транспортна политика. В центъра на града е немислимо да няма пешеходни пътеки на всяко едно кръстовище", смята и Михаил Георгиев от организацията "Безопасни улици за Валя".

Източник: btv


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).