Страшният Станислав лее крокодилски сълзи - помагал на стари хора и деца! Съдът го пусна у дома

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:42 / 27.11.2017
15575
Апелативен съд - Бургас измени мярката за неотклонение на Станислав С. от "задържане под стража" в "домашен арест". Въззвният състав съд уважи жалбата на обвиняемия за по-лека мярка и отмени определението на Окръжен съд - Сливен.
 
Срещу Станислав С. е образувано досъдебно производство за това, че за времето от 23.30ч. на 08.09.2017 г. до 07.00 ч. на 10.09.2017г в гр. Сливен в съучастие като съизвършител с Диана К. от гр. Сливен и друго неустановено по делото лице противозаконно лишили от свобода Димитър Х. от гр.Айтос като деянието е извършено по мъчителен за пострадалия начин.

Припомняме, че въззивният състав назначи съдебно-психиатрична експертиза на Станислав С., която да установи дали страда от психично заболяване и ако страда дали то е съвместимо с условията на следствения арест. По време на днешното съдебно заседание беше изслушано заключението на вещото лице - психиатър, което е категорично, че влошеното психично здраве на обвиняемия категорично не му позволява да остане в условията на ареста.

Представителят на Апелативна прокуратура оспори изводите на съдебно-психиатричната експертиза и настоя съдът на потвърди определението на ОС- Сливен като правилно и законосъобразно. 

Станислав помоли през сълзи въззивния състав за по-лека мярка, за да докаже, че не е извършил престъплението. Добави, че помагал на много стари хора и се грижил за две деца, които не били негови.

Втората инстанция категорично споделя изводите за наличие на обосновано предположение, че именно Станислав С. е автор на престъпленията, за които е обвинен. 

Съдът е категоричен, че не е отпаднала опасността той да се укрие от правосъдието. Наличието на новонастъпило обстоятелство - влошено психично здраве на обвиняемия налага промяна на взетата спрямо него мярка за процесуална принуда от "задържане под стража" в "домашен арест", пише в определението на Апелативен съд - Бургас.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Виж коментарите (2)

Още по темата (6):
01.02.2018 Опасният Станислав наруши "домашния арест", връщат го зад решетките
14.12.2017 Фаталната Диана иска вкъщи при двете си деца, съдът я остави на топло
15.11.2017 Опасният Станислав опита да се изкара луд, пращат го на психиатър
15.11.2017 Похитителят на Димитър от Айтос: Нямаше отвличане, това са измишльотини на господина!
14.09.2017 Ето я фаталната Диана, която похити бургазлия и заплаши да го набучи на кол
14.09.2017 Престъпна банда отвлече бургазлия, подложи го на невиждани извращения
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).