Строежът на мол Галерия Бургас продължава с пълна сила

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
07:05 / 05.04.2010
10820
Първата фаза на строителните работи в Galleria Burgas е към края си. По график молът в Бургас отваря врати през есента на 2011 г. В момента инвеститорът GTC е в процес на избор на подизпълнител за следващия етап от строителството. Експерти от ЕБВР и от Бургаската община обявиха проекта за енергийно ефективен - заради ниските емисии и технологиите за спестяване на вода и енергия.

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), потенциален финансов партньор на GTC за търговско-развлекателния комплекс Galleria Burgas, приключи детайлното си проучване в Бургас в средата на март т.г. Екипът на ЕБВР включва и консултанти по екология, социална и енергийна ефективност. Според тяхното становище проектът ще донесе сериозни ползи по отношение на екологичните и социални аспекти, явявайки се част от превръщането на старата промишлена зона в привлекателен жилищен район с места за пазаруване и отдих и със съвременна инфраструктура.

На 18 март представителите на ЕБВР, придружени от Изпълнителния директор на GTC България г-н Шалом Мор, се срещнаха с кмета на Бургас г-н Димитър Николов и останаха впечатлени от неговата подкрепа към проекта, мотивирана от следните причини: търговско-развлекателният комплекс има идеално централно разположение в просторен район, който тепърва ще се развива като жилищен квартал на гр. Бургас с нови възможности за пазаруване и развлечения; проектът ще може да обслужва както съседните жилищни квартали, така и целия град; пътните артерии и инфраструктурата са планирани така, че да позволят подобрения в района в обозримо бъдеще. В мола ще има мултиплекс с десет кинозали, който може да се превърне в подобаващо място за провеждане на популярния бургаски кинофестивал.

Градът поддържа добри работни контакти с ЕБВР по повод различни проекти в сферата на водоснабдяването, транспорта и пътищата. Бургас е най-бързо развиващият се град в България с най-ниски нива на безработица. Предстои да бъдат направени крупни инвестиции в промишлеността, енергетиката и пристанището на града.

Galleria Burgas разполага с търговска площ от 37 000 кв. м, а застроената площ достига 86 000 кв. м. Търговският комплекс ще предложи 130 магазина и заведения и 1250 паркоместа. Намира се на отлично комуникативно място между бул. „Янко Комитов" и ул. „Одрин" , в близост до комплекс Славейков.


Виж коментарите (7)

Още по темата (6):
05.03.2012 Galleria Burgas ще е първият еко-мол в България
22.07.2011 Данъчни провериха и фотодокументираха строежа на МОЛ-а в Бургас
04.06.2010 Представиха мол "Галерия Бургас" на парти в Морската градина
02.06.2010 9 модерни киносалона откриват в новия мол Галерия
08.04.2010 Строежът на мол Galleria Burgas върви по план
02.01.2010 Инвеститорите на Мол Галерия: Ще променим облика на района
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).