Студент се оплаква от ограничението на картите за градския транспорт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
16:37 / 16.11.2009
2737
Картите за градския транспорт вече се издават само на граждани с адресна регистрация в Община Бургас, за което предложение писахме преди около месец, оплака се Петър Иванов, студент 4-и курс в университета "Проф. Асен Златаров". Публикуваме ви цялото писмо без съкращения:

Уважаеми госпожи и господа,

Пише Ви един обикновен български студент, а повод за това писмо е огромното ми възмущение следствие поредното своеволие на общинската транспортна фирма "Бургасбус" ЕООД съгласувано с Община Бургас.

 

От днес, 16.11.2009 г, е влязло в сила решението всички студенти и ученици, които не са с постоянна адресна регистрация на територията на морския град да НЕ могат да използват абонаментните карти с намаление. От касите на "Бургасбус" ЕООД услужливо и насмешливо ми заявиха, че трябва да сменя личната си карта или да пътувам с нестудентска абонаментна карта.

 

На всички е ясно, че за един студент това е една от малкото социални привилегии на учащите в България. За пореден път се чувствам дискриминиран в собствената си страна. Към какъв Европейски съюз и ценности се стремим? Очакваме да се интегрираме в едно напреднало и развито общество, а все още ние самите се делим, конкретно в този случай на "учащи с постоянен адрес от Бургас" и на други.

 

Може би когато кметът Димитър Николов се е подписвал на това решение не се е притеснил, че тази непопулярна мярка ще навреди на имиджа му, защото така или иначе ние, не-бургазлиите, не сме негови потенциални гласоподаватели, съответно нямаме нужда от обществено ухажване.

 

Единственото ако мога да го нарека положително в моя случай е, че съм студент последна година, който няма да се разори от няколко месеца пътуване от жк Възраждане до жк Славейков с билетчета, но за много български студенти транспортът е голямо перо в и без друго скромния бюджет. Също така и за много студенти това ще бъде и накланящ везните фактор на въпроса "Защо да не уча в Бургас?".

 

Надявам се писмото ми да предизвика някакъв дори минимален медиен отзвук, макар и да не Ви заинтригувам с поредната пакост на бившето правителство, източени еврофондове или медицинска корекция на поредната светска личност.

 

С уважение: Петър Иванов,

студент IV курс, спец. Туризъм в университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Бургас


Виж коментарите (5)

Още по темата (7):
19.04.2010 Може да върнат намаленията за студентите в градския транспорт
24.02.2010 Студенти питаха кмета за автобусните карти
11.02.2010 Студенти пишат до ОбС и кмета за картите за транспорта
11.01.2010 Висше училище иска отмяна на решение на ОбС Бургас
02.12.2009 Студенти почват подписка и пишат до Борисов за картите за градския
транспорт
15.10.2009 Зам. кмет предлага намалението на картите за транспорт да е само за жители на общината
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).