Съветват бургазлии да хранят животните, но без да замърсяват

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:30 / 14.07.2015
1511
Храненето на котки около блоковете е проява на любов към животните, няма как да им бъде отнето на хората това право, коментира в интервю Павлин Михов, директор на дирекция "Околна среда" в община Бургас. Според него обаче това хранене трябва да става по начин, който не води до замърсяване на градската среда.

"Никой от нас не би бил съгласен под хранене на животните да се разбира изхвърляне на отпадъци от терасите. Това е абсурдно. Има си начини, които не водят до замърсяване", смята Михов.

Директорът на дирекция "Околна среда" коментира и идеята за създаване на приюти за котки. Според него приютите за безстопанствени кучета са напълно обясними, защото те създават и риск за здравето и живота на хората.

"Така че решаването на този проблем е от по-висока степен на риск и висока необходимост да бъде решен", смята той.

Михов допълва, че прибирането на животните в приюта не би могло да продължава до безкрайност, особено ако популацията на безстопанствени котки е няколко хиляди на територията на общината. По неговите думи приютът решава проблема в ситуация, при която броят на безстопанствените животни е сведен до минимум и като крайна мярка те се прибират в приют, където изживяват дните си. Михов изрази съмнение, че в случая с безстопанствените котки, създаването не приют е начинът на решение с проблема.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).