Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Тотю Младенов откри обновения приют за бездомни хора в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:00 / 17.12.2012Коментари (0)2437
Официалното посещение в Бургас на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов продължи с откриване на обновения приют за бездомни хора в Бургас. Министър Младенов и кметът Димитър Николов прерязаха лентата и разгледаха основно ремонтирания Център за временно настаняване, намиращ се на ул. "Китка" № 5 в бургаския квартал "Акации".

"Центърът за временно настаняване на бездомни в Бургас е ремонтиран със средства по проект по програма "Красива България", който Общината спечели, на стойност 250 000 лв. - 200 000 лева финансиране от Министерството на труда и социалната политика и 50 000 лева от Община Бургас. Чрез Агенцията по социално подпомагане от догодина ще се търси максимална възможност дейността да е делегирана целогодишно от държавата. Това ще даде възможност капацитетът на приюта да бъде разширен. Подобни центрове има в София, Пловдив и Варна, а сега и в Бургас.", сподели по време на откриването министър Младенов. 

"В момента в Центъра са настанени 23 бездомни хора, които имат осигурена топла храна, чисти стаи и медицинско обслужване. За тях се грижат по един медицински и социален работник, психолог и арт терапевт. Идеята ни е догодина да увеличим капацитета на приюта и в него да бъдат настанени 52 души", допълни кметът Димитър Николов.

Центърът за временно настаняване на бездомни хора представлява полумасивна едноетажна постройка с разгъната застроена площ от 525 кв.м. Повече от две десетилетия сградата бе неизползваема и през този период в нея не бяха извършвани ремонтни дейности.

Преди 2 години кметът Димитър Николов реши тя да бъде превърната в приют за бездомни. Тогава по негово нареждане част от помещенията бяха пригодени за използване и през изтеклите студени месеци в тях нощуваха хора, изпаднали в изолация от близки и познати, спящи в градинки, входове и под балкони.

След основния ремонт по проекта, приютът за бездомни отново отвори врати за нуждаещите се. През тази и следващите зими, обаче, те ще нощуват при много по-добри условия, близки до тези в дома на средния българин.

Извършени са следните строителни дейности - пълно обновяване на покривната конструкция, цялостно саниране на сградата, подмяна на дървената дограма с PVC, цялостна подмяна на улуци, на ВиК и ел.- инсталации, подмяна на дървените врати с нови, поставяне на фаянс и теракот, шпакловка и мазилка по стени, боядисване, смяна на подови настилки и изграждане на нов санитарен възел за хора с увреждания.

На събитието присъстваха и заместник-министърът на труда социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, директорът на "Агенция социално подпомагане" - София Ивайло Иванов, областният управител Константин Гребенаров, зам.-областния управител Севдалина Турманова, председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова, заместник-кметовете Йорданка Ананиева и Лорис Мануелян, депутати от Бургас и представители на социални звена и НПО.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: