Трети ден след снега - обстановката все още не е нормална

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:03 / 22.01.2010
2288
Купчини сняг около спирките, блокирани автомобили по паркингите и улици повече приличащи на ски писти, отколкото на пътни платна. Това е само част от абсурда, на който се възмущават бургазлии вече трети ден. Стотици автомобили са принудени да останат по паркингите, заради нехайството на снегопочистващите фирми. Оказва се, че веднъж паркирали трудно могат да излязат.

Всички тези автомобили вероятно ще останат така до стопяването на снега ако фирмата ангажирана със снегопочистването не си свърши работата. А може би от почистващата фирма очакват прогноза с температури над нулата. Това обаче не се очаква скоро. Засега прогнозата за времето показва единствено втора студена вълна с температури достигащи до минус 25 градуса.

Готови ли сме да посрещнем тези температури? Едва ли след като вече четвърти ден града и областта бяха в снежна блокада, а реакцията на отговорните институции и фирми не е особено адекватна. Според общината всичките 36 снегорина почистват снега. Питаме обаче къде са те и защо около всяка спирка на градския трянспорт, хората виждат купища сняг.

Шефът на общиската фирма ангажирана с снегопочистването в града- Борислав Ангелов в телефонен разговор обясни, че не са очаквали толкова лоши атмосферни условия, още повече, че в Бургас не е имало такава зима повече от 10 години. Дали това обяснение е достатъчно оправдание - преценете сами.

Камарите от сняг обаче не са единствения проблем в случая. Истинско екстремно преживяване се оказва преминаването за бургазлии по малките улички в града: „На четири крака ходя, така се крепя..."; „Аз вървя по пътното платно и там е опасно, но нямаме никакъв друг избор"; „Преди малко една жена падна на спирката, кое му е почистеното на града", са само част от реакциите на бургазлии пред репортера на Burgas24.bg.

Приличащите повече на ски писти улици, отколкото на пътни платна се оказват препятствие с повишена трудност и за шофьорите. И ако действително цялата снегопочистваща техника е изрядна както твърдят институциите и има готовност за работа, защо се допуска това?


Виж коментарите (2)

Още по темата (150):
01.02.2010 Спокойно е по пътищата в Бургас и региона, проходими са
01.02.2010 Пътят Варна - Бургас е заледен
31.01.2010 Гъста мъгла затруднява движението в Бургас
25.01.2010 Намалени часове днес, за да се приберат учениците по светло
24.01.2010 Отворен за движение е пътят Царево - Ахтопол - Резово
24.01.2010 Половин метър сняг има в Община Малко Търново
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).