Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ваклин Стойновски: Толерирам всички етноси, но защитавам българите
Автор: Екип Burgas24.bg 08:47 / 28.09.2011Коментари (6)1742
© Burgas24.bg
Ваклин Стойновски и този път не остава безучастен към слуващото се в Бургас и страната, този път той изказва своето мнение относно случващото се в страната след инцидента в Катуница. Burgas24.bg ви предлага пълния текст на новата позиция на кандидат-кмета:

Франция намери закон да изгони ромите. Редица страни в ЕС създадоха закони за да забранят фереджетата. Аз предлагам сега да стимулираме финансово младите български семейства, за да не бъдем след години малцинство.

Събитията в Катуница и протестите в цялата страна извадиха на показ един проблем, който всички знаят, но си мълчат. Има цели квартали в нашите градове и села, които не са българска територия и управляващите политици от години го толерират. И предишни и сегашни управници.
В Бургас също има такъв квартал. Аз съм възпитан човек, съвременен политик и изповядвам православното християнство, но толерирам всички етноси и традиционни религии. Толерирам останалите, но защитавам българите. Днес, проблемът с ромите ще бъде овладян, а утре? Всички говорят за интеграция на ромите (друг е въпросът, че нищо не правят за това), а аз искам да работя за просперитета на българите в Бургас.


Предлагам дългосрочно решение. Аз като кмет и заедно с общинските съветници от КП "Ваклин Стойновски за БУРГАС", още от самото начало на новия мандат, ще осигуря: Всяка бургаска жена, която предстои да роди ще получава 2000 лв. помощ от общинския бюджет. Условие - ако и е първо дете, майката да има навършени 20 години. Ако жената вече е раждала, условието е същото - да е имала навършени 20 години при раждането на първото си дете.
Няма да допусна да бъде тълкувано, че предложението е дискриминационно спрямо ромската общност, които раждат първите си деца в тийнейджърска възраст. След като Конституцията определя, че Президент може да бъде човек, навършил 40 години, Община Бургас може да стимулира финансово свои жители, които са решили да поемат отговорността да станат майки, след като са навършили 20 години. Не деля хората на арменци, българи или турци, а на обществено отговорни и социално интегрирани граждани.
Съседни общини дават помощ за всяко новородено, в следствие на което там се заселват роми от цялата страна за радост на политиците, които разчитат на ромски гласове. Нека съдбата на Бургас да се определя от социално отговорни хора.
Естествено, както и в досегашния Общински съвет ще има комисия от съветници и членове на администрацията, която да предлага евентуални изключения Не бихме искали да ощетим бургаски граждани, заради недостигащ месец - два или поради някаква административна неуредица.


Проблемът в Катуница не е само до една самозабравила се мутра или социалното напрежение натрупано в хората от двете страни на конфликта, които нямат работа и препитание. Проблемът е в нежеланието на една разрастваща се, обособена социално-етническа общност да се интегрира или да спазва приетите норми в България. Ако българското население не започне да се увеличава, силовите мерки или изпускането на напрежение с изгарянето на поредна, празна ромска къща, просто отлагат катаклизма.




Още по темата: общо новини по темата: 49
12.11.2022 »
23.09.2022 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.11.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.09.2011 г.
0
 
 
Блаженни са верующите! Фантазьор и лъжец.
0
 
 
Ваклине, спри се бе м,ойто момче, недей се харчи толкова предизборно, няма да има файда. Послушай ме, да не ти вземат банките и малкото останали активи. Строежа до солниците ти го взеха от банката на Славова, почти са ти взели и паркинга от Първа инвестиционна. Фалираш и пак харчиш чужди пари през пръсти. Няма нормален индивид да гласува за теб. Това и комарите в Морската го знаят.
Aнонимен
на 28.09.2011 г.
0
 
 
Тоа па срама нема. Точно той.. Достатъчно са ни мутрите в управлението.
Aнонимен
на 28.09.2011 г.
0
 
 
Ваклин Небостъргача ли бе ?
Aнонимен
на 28.09.2011 г.
0
 
 
и копуваш от сиганите гласове боклук нещастен ! защото нямя нормален бургазлия който ще гласува за теб! явно много обещаваш след като си един фалирал "бизнесмен" и сега трябва да връщаш парички на хора по големи от теб само спокойно те са ти дали отсрочка до изборите след това ... ти си знаеш .!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Почина сливенският митрополит Иоаникий
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Издирват Пепи Еврото
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: