Вижте покъртителната история на Иван, който оцеля по чудо в катастрофа със самосвал! Днес се нуждае от работа, за да живее

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:20 / 21.05.2018
25808
Тежък и изпълнен с препятствия е животът на църковния служител Иван Стоянов, който за последно бе клисар в храм "Свети Николай Чудотворец“ в "Меден рудник“.

Преди години мъжът оцелява по чудо в тежка катастрофа със самосвал, докато работи по брекоукрепването на река Резовска. Здравословното му състояние се влошава заради счупване на лява бедрена кост.

Друг инцидент през 2011-а година го оставя за известен период в инвалидна количка. Стоянов се качва на стълба, за да намести антена и пада от високо. Прекарва три месеца в манастир "Свети Георги“, където след като укрепва започва да помага на църковните певци.

Когато се връща в Бургас, Иван започва работа като клисар в в храм "Свети Николай Чудотворец“ в "Меден рудник“, но заради тежките си здравословни проблеми, не може да се справя с работата си.

"Всеки ден се налага да минавам по 5-6 километра, за да има оросяване на крайниците. Принудих се да напусна, защото за 20 месеца 11 пъти бях по болници. От тогава не мога да си намеря работа.От 1-и март ТЕЛК спря инвалидната ми пенсия и вече не получавам никакви доходи. Сега ходя да помагам на отец Иван в Дългопол, но това е временно“, разясни Иван Стоянов.

Мъжът се нуждае от работа, за да преживява. Освен като църковен певец, може да работи като библиотекар или градинар в някой от бургаските храмове. Вижте покъртителния му разказ в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).