Започна процедурата за пробива на улица "Струга" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:59 / 03.04.2013
2090
Започнала е процедурата за пробива на улица "Струга" в Бургас за осъществяването на алтернативна връзка между комплекс "Славейков" и центъра. Забавянето идва от факта, че в момента тече обжалване на процедурата по избор на изпълнител на обекта каза Костадин Марков, зам.-кмет по строителство в община Бургас.

"Щом сме стартирали процедура, означава че имаме осигурено финансиране. Избрали сме фирма изпълнител вече, но има друг проблем - участник в процедурата обжалва. Обжалва на КЗК /Комисия за защита на конкуренцията/ - там делото го спечелихме. Обжалва на ВАС /Върховен административен съд/ и там го спечелихме, но сега се обжалва пред петчленен състав на ВАС. В този смисъл трябва да се помисли за някаква промяна в законодателството,защото по този начин трудно се работи. Всеки който се почувства ощетен може да мотае независимо дали община или държава месеци и години. Надявам се до есента да е минала и последната инстанция и да започне изграждането на пробива", каза Марков.

Изграждането на тази нова улица е от изключителна важност за трафика в града, тъй като в момента той е съсредоточен на кръстовището на Многопрофилната болница и частично по ул. "Димитър Димов".

"Изграждайки още една алтернативна артерия, която на практика ще свързва комплекс "Славейков" по-директно с центъра ще разтоварим значително кръстовището на МБАЛ и това веднага ще се усети. Обектът наистина е важен и се надявам на есен като започнем в рамките на година и половина-две да бъде завършен, защото е и труден. Предвиден е надлез, и пасарелки, които да пресичат тази нова артерия", посочи Марков. Той обясни, че парите в размер на 4,5 милиона лева са осигурени.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).