Здравният министър ще участва в пресконференция в МБАЛ-Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:57 / 25.04.2014
1593
В 10.30 часа в Аулата на МБАЛ Бургас ще се проведе текуща пресконференция по проект BG161РО001/1.1-08/2010/013 "Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания на територията на "МБАЛ-Бургас" АД". Участие в пресконференцията ще вземат министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, директорът на МБАЛ д-р Бойко Миразчийски, директори на лечебни и здравни заведения от областта, представители на местната власт и други.

Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на МЗ по схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., с общ бюджет 148 млн. лв. и с конкретен бенефициент Министерство на здравеопазването.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.
Общата стойност на проекта възлиза на 4 778 081, 02 лв., от които: финансиране от ЕФРР - 4 034803, 55 лв.

Основни компоненти при реализация на проекта са доставка на медицинска апаратура и изпълнение на строително-монтажни работи, свързани с помещенията, в които ще се монтира апаратурата, както и мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпна среда.

Към момента по проекта в МБАЛ Бургас е закупена, доставена и монтирана следната медицинска апаратура: апаратура за магнитно-резонансна образна диагностика (MRI -equipment); 16-срезов многодетекторен компютърен томограф; дигитална ехографска система; дигитален скопичен-графичен рентгенов апарат; система за архивиране и разпространение на образи (PACS); ендоскопска апаратура (видеоколоноскоп, видеогастроскоп); дигитална ендоскопска видео система за автофлуоресцентни изследвания на белия дроб и т.н.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).