Жители на "Славейков" подлудени от самолети и боклукчии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
08:34 / 17.07.2015
1774
Гневно писмо бе получено в редакцията на Burgas24.bg. Жителка на бл. 50 в комплекс "Славейков" разказва за шумов терор от страна на прелитащи самолети и от боклукчийски камиони, прибиращи сметта в малките часове на деня. Освен това има и нередности с паркирането.

Милена Димитрова търси съдействие от медията. По думите й всеки ден тя и съседите й от комплекса са подложени на тормоз от шума на самолетите.

"След като години наред г-н Николов, когото уважавам и харесвам, не успява да се пребори с Летище Бургас да променят подхода на самолетите и те да захождат към летището извън града, ние жителите на този комплекс ежеминутно се подложени на невъобразим шум от пристигащите на Летище Сарафово самолети", посочва нашата читателка.

Това обаче не е всичко - фирма "Чистота" събира боклука от контейнерите между 5:00 и 5:30 сутринта. Но всяко правило си има изключение - сутринта в сряда това се случило в 2:20.

"Естествено радвам се, че все пак казаните не преливат от боклук, но не може ли да стане това в нормално време и без викане, свиркане, блъскане и кряскане от страна на добрите хорица, заети с тази нелека задача", жалва се Димитрова.

Проблемите обаче съвсем били дотук. Товарни автомобили спирали на обществен паркинг в близост. "Това не е всичко! Дали евентуално няма някоя "наредбица" в Община Бургас, която да забранява паркирането на товарни автомобили на обществен паркинг? Под товарни автомобили разбирайте: микробуси за пътнически и товарни превози /например на линията Бургас - Приморско-Бургас или пък на Фирма "Еконт" и т.н./, вишки, камиони /ползвани за склад от магазин наоколо, който се е непомръднал вече 2-3 години/, автобуси /от 50 и няколко местните/.

"Паяка" не вдига тях, а тези със скромните колици, които се чудят къде да паркират, нищо че паркинга е огромен и за свое удоволствие решават да оставят автомобилите си да нощуват в градинката под някое дръвче, или още по-добре на тротоара "умишлено", за да тормозят пешеходците и майките с колички", пише нашата читателка.

"Та се питам вие като 4-та власт в тази държава дали не бихте проявили съчувствие към нас - живущите в този иначе китен комплекс, да спим спокойно, да не се надвикваме с прелитащите самолети и да се чудим дали някой ден някой няма пък да падне върху нас /все пак са 18 етажни блокове/, а и знаем, че в България всичко започва да се прави, когато вече е късно и трагедията се е случила. Дали някое дете няма да бъде сгазено от паркиралите наоколо бусове - видимостта от тях е нулева, а наоколо има 3 детски градини и 2 училища. Не мислете, че "тормозя" само вас - направих го и с г-н кмета Николов и с г-жа Михалева /кмет на Славейков/, но.....само ме прехвърлят от човек на човек, от отдел на отдел и...нищо!!!! Дано все пак успеете вие да ни помогнете!, алармира отчаяно Димитрова.


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).