Германия ще ваксинира цялото си население до края на лятото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:50 / 02.02.2021
502
Германия ще ваксинира цялото си население срещу коронавирус преди края на лятото. Това обеща Ангела Меркел, като отговор на критиките, че ваксинацията в страната върви бавно.

В Германия живеят над 80 милиона души и задачата няма да е лесна.

Меркел, обаче,  настоява, че вече има яснота какви ще са доставките на ваксини в следващите месеци и е категорична - целта била изпълнима, предава Нова тв.

Според канцлера, Европейският съюз не се справя зле с ваксинацията. Въпреки че изостава от държави като Израел, Великобритания и Съединените щати.

"Ще успеем да ваксинираме всички граждани до края на лятото, което означава до 21-ви септември, края на третото тримесечие. Дори ако новите ваксини на Johnson & Johnson  и CureVac не получат одобрение, пак ще сме способни да изпълним това. Германското правителство ще използва цялото си политическо влияние, за да получи възможно най-добри прогнози за доставките на ваксини", заяви германският канцлер Ангела Меркел.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).