Мениджър на гол СПА център обясни как се справят с разгонените клиенти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:24 / 02.06.2023
860
Започнах работа във Vabali Spa Berlin през декември 2014 г. Мой колега от университета ми каза, че търсят хора за работа в сауната и ме попита дали се интересувам. По-късно осъзнах, че следването в университета не ме прави щастлив: Аз съм прагматичен човек, който обича да работи физически с ръцете си. Затова реших да зарежа обучението си и да започна работа във Vabali. Това разказва пред "Business Insider Феликс Кюн, който е мениджър на сауна в Берлин. 

Целият екип наброява 240 служители. В сауната имам 68. Нормалните спа центрове нямат толкова много хора, колкото ние.

Гостите влизат през външен коридор, който е украсен с много бамбук и дървен покрив. Те могат да наемат халати, кърпи и чехли, преди да се преоблекат в съблекалните.

Разполагаме с три парни стаи, по-малки басейни с топла вода, малък басейн, 10 сауни и два големи басейна - един вътрешен, един външен. Температурите варират от 55 до максимум 95 градуса по Целзий, или 131 до 203 по Фаренхайт.

В самия спа център не се допускат телефони или устройства с камера.

Гостите не се разхождат голи през цялото време – само в басейна и сауната. Около останалата част от спа центъра трябва да носите халат или да се покривате.

Две седмици ми отне да свикна с голотата – не с гостите в сауната, а с колегите, докато се преобличахме един пред друг.

 

Някои влизат, виждат много голи тела и се възбуждат. Когато са там с партньора си и може би са изпили няколко чаши вино, е много по-лесно да се сближат интимно един с друг. Не е в 95-градусовите сауни предимно, повече е в парните или 70-градусовите.

За да ги спрем, ние ги уведомяваме, че са на обществено място, където други хора могат да се почувстват неудобно – и ако не са съгласни с това, ги молим да напуснат.

Започнете със 70 градуса, ако сте за първи път в сауната, след това отидете на по-висока. Свикнете сърдечно-съдовата си система. Най-важното е да слушате тялото си и неговите реакции. Ако почувствате дискомфорт, напуснете сауната.

Освен това пийте вода преди, по време на процедурите и след тях. Понякога са ми се случвали хора да колабират след използване на сауната; най-честата причина за това, че не са пили достатъчно вода.

Предлагаме различни церемонии на всеки половин час. Това може да бъде лечение със скраб, звукова медитация в сауната, специално музикално произведение, изпълнено с типични индонезийски аромати, или лечение с бреза.

Това, което най-много харесвам в работата си, е екипът около мен. Усещането е сякаш се прибираш у дома, когато стигнеш на работа. Много се смеем и се забавляваме. Има много силна връзка; често се срещаме извън Вабали, за да излизаме.

Просто се надявам да мога да върша тази работа възможно най-дълго — да бъда гостоприемен с хората, да им прекарам добре, да измисля свои собствени лечения, да образовам колегите си и да запаля новите, която запали в мен преди почти девет години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
Ново земетресение от 4,1 разлюля района на Вранча
Нов еврозакон пази медиите от политическа зависимост
"Масажира" жени и ги снима: Българин е обвинен в сексуален тормоз...
Любимата напитка ще поскъпне драстично
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).