Русия забрани всякакви изяви на мъжа на Алла Пугачова

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:35 / 16.03.2022
974
Руснаците няма да гледат Максим Галкин и да слушат още дузина известни рок и рап изпълнители. Правителство извади специален списък със забранените гласове в Русия.

Забраната включва и концертни изяви, не само медийно представяне, твърди  "Агенция Медия“. Заповедта не се оповестява официално, но се изпраща до организатори на концерти. Един от тях е съобщил на изданието за решението на властите и е предоставил копие от разпореждането. Друг от участниците от изброените групи, общувала със собственик на московски бар, който е получил списък с нежеланите певци, че музиката им не трябва да се пуска в заведението. Имената на тези хора се пазят в тайна, за да не бъдат  подложени на репресия.

Списъкът със звезди, които повече няма да бъдат разрешени в Русия включва обичани от руснаците изпълнители като Борис Гребеншчиков, Светлана Лобода, Макс Барских, Вера Брежнева, Иван Дорн, рапърите Noize MC и Oxxxymiron, и дори Максим Галкин. Под забрана са и някои групи като Anacondaz, "Нерви", "2Маши"  и др.

Само преди броени дни стана ясно че Максим Галкин и Алла Пугачова са в Израел с децата си, където емигрирали. Пугачова обясни в личния си профил в Instagram, че причината за заминаването им в Израел е ваканция на децата. Въпреки това мнозина смятат, че заминаването може да свързано с изявление на Галкин, който публично се изказа, че не одобрява "спецоперацията“ в Украйна.

За изпълнителите включени в декларацията, която трябва да бъде подписана, става ясно, че има и други ограничения, които се налагат на изпълнителите, организаторите на концерти, промоутъри и импресарии. Например: забранено е изпълнителите и групите да използват символиката на каквато и да е чужда държава, включително Украйна; забранено е използването на символи на организации, признати за екстремистки; забранено е всякакво споменаване на войната дори при спазване на изискването да се нарича "специална операция".

Виж коментарите (2)

Още по темата (3573):
04.10.2022 Елен Колева с нов любовник
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
16.07.2022 Наша голяма певица стана на 79 години
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).