Сонари откриха тъмен обект, вероятно е корпусът на изчезналия самолет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:21 / 31.12.2014
1496
Сонарно изображение показва голям тъмен обект под повърхността на Яванско море, за който се предполага, че е корпусът на изчезналия самолет на "ЕърЕйша", предаде Ройтерс.

Служител от индонезийските спасителни служби каза, че обектът е на дълбочина от 30 до 50 метра. Той допълни, че ако това е наистина корпусът, евакуацията на мъртвите ще бъде извършена бързо.

Индонезийски спасители извадиха днес от морето още три тела - на една жена и двама мъже, но издирването на още жертви от катастрофиралия самолет на "ЕърЕйша" е затруднено от лошото време, предадоха ДПА и АП.

Жената е облечена в дрехи на стюардеса, каза ръководителят на операцията Бамбанг Соелистьо. Така бройката на извадените тела е общо шест, след като вчера бяха открити останки от самолета на сто морски мили югозападно от град Пангкалан Бун на остров Борнео.

Всичките шест тела са с дрехите върху тях, което предполага, че самолетът "Еърбъс 320-200" е бил цял, когато се е врязал в морето и се е разпаднал при стълкновението с водата, а не във въздуха. Това е показател за рязка аеродинамична загуба на скорост, вероятно довела до падането му.

Тази хипотеза се подкрепя и от факта, че отломките не са разпръснати на широк периметър, а на малко пространство върху водата, заяви Нийл Хансфорд - бивш пилот и шеф на консултантска фирма за стратегически авиационни проблеми.

Индонезийският президент Джоко Видодо каза, че изваждането на телата е приоритетна задача. Властите в Сурабая, откъдето самолетът излетя, вече се подготвят за докарването и идентифицирането на намерените тела.

Източник: БТА


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
02.01.2015 Търсят черните кутии на паднали самолет на "Еър Ейша"
31.12.2014 Лошо време временно спря издирването на останки на самолета на AirAsia
30.12.2014 Намериха изчезналия самолет на Air Asia
28.12.2014 SMS: Изчезналият самолет кацнал аварийно, всички са живи
28.12.2014 Пилотът на изчезналия самолет трябвало да набере височина
Още новини от Международни новини:
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).