Учени от Сингапур предсказват с точност кога ще дойде краят на пандемията за всяка страна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
21:34 / 29.04.2020
22447
Съседните на България страни ще победят коронавируса след началото на лятото - първа Македония на 17 юни, следвана от Гърция на 12 юли и Турция на 30 юли. Това показват изчисления на учени от Сингапурския университет за технологии и дизайн (SUTD). След анализ на голям обем данни те предсказват кога ще дойде краят на пандемията. COVID-19 ще бъде победен в целия свят на 1 декември.

България не фигурира в списъка, но има данни за всички съседни държави. За Сърбия сингапурските учени предвещават победа на 24 август. Румъния пък ще се справи със заразата чак на 28 август, сочи проучването. Според анализа COVID-19 е изчезнал от Китай още на 8 април.

До 7 август ситуацията ще бъде решена напълно и в Русия, а за САЩ датата е 9 септември. Последната страна, която ще се изчисти от вируса, е Бахрейн - на 28 декември.

Публикувани са данни за 85 страни. За прогнозата е използван математически модел на разпространението на инфекцията, който описва динамиката на чувствителни към болестта, заразени и възстановени, пише лупа.бг. Авторите предупреждават за опасностите от “прекомерен оптимизъм".

Международният спасителен комитет (IRC) междувременно предупреди, че 1 млрд. души може да се заразят с коронавирус в световен мащаб.

Виж коментарите (9)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).